UV “Garda Panteri” traži od gradonačelnika sankcije za Trbića i SDA

druženje veterana “Garda Panteri” pozvalo je danas gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića da sankcioniše Stranku demokratske akcije u gradskoj skupštinskoj većini zbog ponižavanja stvaralaca Republike Srpske.

Uz najoštije osude istupa odbornika Jusufa Trbića na jučerašnjem zasjedanju Skupštine grada o “Karadžićevim fašistima”, nekadašnji borci Vojske Republike Srpske pozvali su Mićića da izbaci SDA iz vlasti i da ne dozvoli ponižavanje boraca, stvaralaca Republike Srpske.

U saopštenju Udruženja “Garda Panteri” navodi se da Trbić godinama satanizuje sve što je srpsko, dok istovremeno učestvuje u vlasti i prima platu u Republici Srpskoj.

“Sramotno je ponašanje gradonačelnika Miće Mićića koji dozvoljava Trbiću da sve ovo radi”, navode veterani rata.

Oni očekuju da Trbić bude sankcionisan zbog, kako su ocijenili, najmonstruoznije kvalifikacije o Srbima i srpskom narodu, te da na napade i uvrede ne ćute Boračka organizacija grada Bijeljina i srpski predstavnici vlasti u gradu.

Napominjemo, da je jučerašnju sjednicu lokalnog parlamenta obilježio incident odbornika SDA Jusufa Trbića koji je za skupštinskom govornicom Vojsku Republike Srpske nazvao “Karadžićevim fašistima”. Zbog ovoga je postao prvi gradski odbornik u ovom mandatu kojem je izrečena opomena, nakon čega su odbornici SNSD-a Rade Kosanović i Slaviša Mastilo napustili sjednicu.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!