UKLJUČENJE U JUTARNJI PROGRAM Naložena istraga zbog telefonskog javljanja Karadžića IZ ZATVORA

Mehanizam za međunarodne tribunale (MICT) oglasio se povodom informacije o tome da se Radovan Karadžić iz pritvorske jedinice u Hagu javio telefonskim putem na tribini održanoj u Podgorici.

Karadžić se, naime, u petak telefonom obratio prisutnim na tribini organizovanoj u Podgorici na kojoj je kao gost govorio takođe haški osuđenik Momčilo Krajišnik.

U aktu koji je objavio MICT naložena je istraga, odnosno da se preslušaju “neprivilegovani” telefonski razgovori osuđenog Karadžića u proteklim danima uključujući i 3. maj.

Takođe, izdato je odobrenje ovlaštenom službeniku da u narednih sedam dana provjerava svaki Karadžićev razgovor. Odluka je stupila na snagu juče.

Posjećanja radi, Karadžić se u tribinu uključio kada je Krajišnik rekao da je on najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske. Prvi predsjednik Republike Srpske ponovio je svoje ranije tvrdnje da se “država i djeca rađaju u krvi”.

– Ako želiš da imaš nešto svoje i da bude tvoje, a to je država i dijete, da ne bude tuđe, ono se rađa u krvi – dodao je Karadžić.

Podsjećanja, sekretar Mehanizma za krivične sudove u Hagu naredio je u novembru prošle godine da telefonski razgovori Ratka Mladića budu nadzirani u narednih mjesec dana, zato što se bez odobrenja uključio u jutarnji program televizije Happy.

Mladić se 16. novembra obratio gostima u emisiji – Vojislavu Šešelju i Pavelu Dorokhinu – nakon što ga je telefonskim putem pozvao njegov sin Darko Mladić, koji je takođe gostovao u toj emisiji.

(Klix)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!