U Bijeljini obuka za efikasnije upravljanje vodovodnim preduzećima

Savez opština i gradova Republike Srpske organizovaće danas u Bijeljini obuku za efikasnije upravljanje vodovodnim preduzećima u lokalnim zajednicama, najavljeno je iz ove asocijacije.

Obuka će se fokusirati na zakonske obaveze izabranih zvaničnika za pružanje kvalitetnih usluga vodosnadbijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda i efikasnu organizaciju vodnih usluga na lokalnom nivou.

Savez opština i gradova Republike Srpske u saradnji sa Mrežom asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope /Nalas/, Međunarodnom asocijacijom vodovodnih preduzeća u slivu rijeke Dunav i udruženjem za oblast voda i zaštitu životne sredine “Akvasan” realizuje projekat “Regionalna mreža za razvoj kapaciteta za usluge vodosnabdijevanja i sanitacije” s ciljem povećanja efektivnosti i efikasnosti vodovodnih preduzeća na zapadnom Balkanu. U najavi događaja se ističe da bolji rad vodovodnih preduzeća doprinosi boljem pružanju usluga većem broju grupa stanovništva koje imaju pristup pitkoj vodi i odvodnji i ispunjavanju evropskih standarda za životnu sredinu.

Obuka o temi “Razvoj kompetencija izabranih opštinskih zvaničnika za usluge vodosnabdijevanja i odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda” biće održana u Etno-selu “Stanišići” u Bijeljini sa početkom u 9.00 časova.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!