SLAVEĆI DAN HRISTOVOG VASKRSNUĆA – OBNAVLJAMO I JAČAMO VJERU

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs.
Dodik je poručio da je Vaskrs najveći hrišćanski praznik čije su poruke sadržane u temeljnim civilizacijskim vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u tradiciji pravoslavnih hrišćana. 

U čestitki se naglašava da slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća, obnavljamo i jačamo vjeru, ljubav, nadu, uzajamno poštovanje i solidarnost među ljudima. 

“U iščekivanju najvećeg praznika, ispunjeni plemenitim mislima i srca punog radosti pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse”, navodi se Dodikovoj čestitki. 

Dodik je vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti poželio da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, slozi i radosti sa svojim najbližim, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH. 

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas najveći hrišćanski praznik – Vaskrs kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!