Održane brdske auto-trke, najbolji vožač Dejan Vujasin

LOPARE – Najbolji vozač na brdskim auto-trkama, koje su održane danas u Tobutu kod Lopara, je Dejan Vujasin iz Auto-karting kluba “Profesional” iz Banjaluke.

Vujasin je postigao i najbolje vrijeme trke, a njegov klub je proglašen najboljim. 

Na trkama je učestvovalo 27 vozača iz BiH i jedan vozač iz Srbije, a održana na stazi dužine 3.150 metara. 

Organiztor trke Mladen Rebrinović je rekao da je staza prilično zahtjevna u tehničkom smislu, ali da je staza dobro pripremljena. 

“Ispunili smo očekivanja, jer su vozači zadovoljni”, naveo je Rebrinović i zahvalio opštini Lopare i svima ostalim koji su podržali ovogodišnju trku. 

Član Upravnog odbora Sportskog auto-moto saveza BiH Dalibor Šobot rekao je da je za sljedeću godinu u planu uvođenje šampionata Srbije na brdskoj trci “Lopare 2020”, ali da će staza potpuno biti sanirana. 

Šobot, koji je i predsjednik AKK “Profesinal”, izrazio je zadovoljstvo današnjim postignutim rezultatima i zahvalio načelniku opštine Lopare Radi Saviću i organizatoru Mladenu Rebrinoviću. 

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je otvorio trke, istakao da je ovo odlična promocija sporta, opštine i majevičkog kraja, te najavio još snažniju podršku auto-sportu. 

“U okviru ovogodišnjih trka rehabilitovan je kolovoz kroz Tobut i ugrađeni su dodatni branici na ovoj dionici”, rekao je Savić i dodao da će to sve biti od koristi lokalnom stanovništvu koje najviše i koristi ovaj putni pravac. 

Organizatori Sedmih brdskih trka su Auto-moto klub “Optima motorsport” iz Bijeljine i Sportski auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Auto moto savezom Republike Srpske, a generalni pokrovitelj je opština Lopare.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!