ODNOSI RUSIJE I REPUBLIKE SRPSKE IDU UZLAZNOM PUTANJOM


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da odnosi Rusije i Republike Srpske idu uzlaznom putanjom i da se saradnja razvija u svim pravcima, prije svega političkim i ekonomskim.

Dodik je rekao za Sputnjik u Sankt Peterburgu, da Rusija razumije situaciju u regionu i samoj BiH.On je istakao da se Rusija veoma korektno ponaša u pogledu Dejtonskog mirovnog sporazuma, podržava teritorijalni integritet BiH, ali je isto tako u poziciji odbrane autonomnih prava koje je Republika Srpska dobila putem Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH. U izjavi za RTRS Dodik je istakao da su loši politički odnosi u svijetu i da se to moglo čuti i na Forumu. On je naveo da je gasifikacija Republike Srpske bila glavna tema njegovih razgovora u Sankt Peterburgu tokom Ekonomskog foruma.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetili su Kancelariju Predstavništva Republike Srpske Sankt Peterburgu.

Na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji ove godine bilježi rekordnu posjećenost – više od 1.500 kompanija svijeta, 17.000 panelista, predstavnika međunarodnih vlada, stručnjaka iz raznih oblasti, ali i hiljade novinara koji prate ovaj značajni skup.

Tokom Foruma potpisana je “Mapa puta” – aktivnosti za realizaciju prioritetnih pravaca saradnje Sankt Peterburga i Republike Srpske za period 2019-2021. godina, a na marginama skupa Dodik i Cvijanovićeva imali su brojne bilateralne susrete.

Izvor: NTV Arena

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!