Novi namet sportskim klubovima u Bijeljini: Nema više besplatnog sanitetskog vozila i ljekara

Sportske klubove u Bijeljini dočekalo je neprijatno iznenađenje prilikom prijave javnog skupa, odnosno molbe za odobrenje sanitetskog vozila i ljekara.

Za izlazak ljekara i sanitetskog vozila na javni skup, odnosno na sportsko takmičenje sada je definisan i način plaćanja, pa se sanitetsko obezbjeđenje javnog skupa  u sastavu doktor, medicinski tehničar, vozač i sanitetsko vozilo, za jedan sat plaća 70,00КM, sanitetsko obezbjeđenje javnog skupa  koji čine medicinski tehničar, vozač i sanitetsko vozilo – jedan sat 50,00КM i sanitetsko obezbjeđenje javnog skupa  koji ćine vozač i sanitetsko vozilo – za jedan sat 30,00КM. U propratnom obrascu navedeno je da sportski klubovi i udruženja građana, koji uz

Zahjtev za sanitetsko obezbjeđenje javnog skupa dostave potvrdu/uvjrenje izdatu od strane Grada Bijeljina u kojoj je naznačeno da troškovi sanitetskog obezbjeđenja javnog skupa padaju na tereta  budžeta Grada neće imati obavezu plaćanja. Međutim, u Odjeljenje za društvene djelatnosti, odsjeku za sport, kažu da u ovoj godini nemaju odvojenu budžetsku stavku za plaćanje sanitetskog vozila i dežurnog ljekara. Ova stavka predstavlja dodatni namet na budžete sportskih klubova, a mnogi su već izrazili nezadovoljstvo pomenutom odlukom.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!