Njemački ministar pao sa bine i polomio nos (VIDEO)

Njemački ministarprivrede i energetike Peter Altmajer (61), koji je nedavno boravio u posjeti Srbiji, pao je sa bine na “Digitalnom samitu” u Dortmundu, a nakon pregleda u bolnici ustanovljeno je da je polomio nos i zadobio nekoliko posjekotina i modrica.

Na video snimku koji se pojavio u medijima, vidi se Altmajer kako silazi sa bine i kako mu publika aplaudira prije nego što je on pao na lice i ostao nepomično da leži, kao i kako publika zaprepašteno gleda šta se događa, prenosi “Reuters”. Altmajeru su u pomoć pritrčali ljekari koji su se nalazili u publici, a on je ubrzo i hospitalizovan.

Zbog nezgode, Altmajer, inače blizak saradnik njemačke kancelarke Angele Merkel, neće u srijedu prisustvovati sjednici savezne vlade u Berlinu. Skup je nastavljen nakon što je Altmajer prevezen u bolnicu, a predstavljanje projekta evropske platforme podataka obavljeno je bez prisustva ministra. Međutim planirana konferencija za štampu na kojoj je trebalo da učestvuje je otkazana. Altmajer je na tom skupu trebalo da predstavi planove njegovog ministarstva u vezi evropske “klaud mreže”. Projekat “Gaia X” treba od proljeća da se pokrene i Evropu zaštiti od prijeteće zavisnosti od ponuđača iz Kine i SAD. Ministri u njemačkoj vladi poželjeli su Altmajeru brz oporavak, prije svih ministar za evropske poslove Mihael Rot.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!