Nakon teške borbe sa buktinjom, vatrogasci ugasili požar na pijaci

Brojne vatrogasne ekipe iz Gradačca, Srebrenika i Brčkog uspjele su nakon nekoliko sati borbe sa vatrenom stihijom lokalizovati požar.

Ovu informaciju je potvrdio dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kazavši da su ekipe i dalje na terenu i da se radi na potpunom uklanjanju svake mogućnosti da se ponovo pojavi požar.

Policija ovog kantona ne raspolaže sa podacima da je u požaru bilo povrijeđenih osoba. Kako saznaje Klix izgorio je veliki broj objekata, a naročito oni koji se nalaze u sredini pijace.

U potpunosti nisu izgorjeli samo štandovi koji se nalaze na kraju pijace i betonski. Iz firme Nova pijaca koja održava pijacu su potvrdili da su veoma potreseni ovim događajem te da ne znaju da li jepožar podmetnut ili se desio nesrećan slučaj, a da je prema prvim procjenama šteta ogromna kao i prije tri godine.

Nakon što vatrogasci obave svoj dio posla prisupiće se uviđaju kojeg će obaviti dežurni tužilac Tužilaštva TK i službenici MUP-a TK. Brojni građani i vlasnici štandova okupili su se jutros oko zgarišta nijemo posmatrajući kako gore objekti. Prije tri godine, u januaru 2016, veliki požar je zahvatio istu pijacu, a tada je izgorjelo blizu 500 štandova.

Izvor: Klix.ba

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!