Grupa od 11 mladih Trebinjaca krenula pješke na poklonjenje Svetom Vasiliju

U posljepodnevnim časovima put manastira Ostrog, na pokloničko putovanje Svetom Vasiliju Ostroškom, krenulo je 11 momaka iz Trebinja.

Oni već tradicionalno idu na poklonjenje ostroškom čudotvorcu, a po jedanaesti put na čelu grupe je Minja Stević.

Otac Aleksandar Ilić dao je blagoslov hodočasnicima i naglasio da im put na koji su pošli donese radost, utjehu, snagu njihovim porodicama i svima onima za koje se mole Bogu.

“Vaš dolazak nek bude dolazak i nama koji vas ovdje ispraćamo, prenesete naše pozdrave na svetinju kod svetitelja i naše molitve, uzdahe i dobre želje da se radujemo prazniku i Hristovom vaskrsenju”, istakao je Ilić.

Kiša koja je padalaispratila je hodočasnike na put, ali to ovim hrabrim i odvažnim momcima ne predstavlja prepreku.

Vođa puta Minja Stević rekao je da, uz Božiji blagoslov i vjeru u Svetog Vasilija, sutra popodne stižu pod Ostrog.

“Taj osjećaj kad se ide put Ostroga ne može se opisati riječima i svake godine kao da mi je prvi put. U ovaj manastir ne dolaze samo pravoslavni vjernici, već sve konfesije. Kad se dođe pod Ostrog to je poseban osjećaj duhovnog mira i spokoja“, rekao je Stević.

Trebinjac Bojan Radovanović kaže da mu je ovo sedmi put da ide na hodočašće.

“Svake godine standardno krećemo i idemo sa jednim ciljem da se poklonimo svetitelju. Vjernik sam i ovo je za mene duhovni mir”, kazao je Radovanović.

Među ovim momcima po prvi put pješke ide i učenik završnog razreda Gimnazije “Jovan Dučić” Slavoljub Drinjak.

“Za hodočašće sam se odlučio da se pomolim za svoju porodicu i sebe. Uskoro završavam Gimnaziju i želim da se poklonim svetitelju za upis na fakultet i za sve što me čeka u životu”, iskren je Drinjak.

Prvi odmor zakazan je u Lastvi, zatim na graničnom prelazu Klobuk, dok će Vilusima napraviti duži odmor. Sutra ujutro kreću prema Nikšiću, gdje će ručati, a nakon toga nastavljaju prema manastiru Ostrog.

Po dolasku u Ostrog, prespavaće ispred manastira, pričestiće sei, pokloniti moštima, doručkovati i onda se vratiti u Trebinje.

Izvor: Trebinje Live



This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!