Čubrilović: Očekujemo dobre rezultate na izborima

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da je ova stranka spremna za predstojeće lokalne izbore, te naglasio da očekuje dobre rezultate.

“Moram da pohvalim sve svoje saradnike, predsjednike regionalnih i lokalnih odbora da su uradili ogroman posao. Demos se prijavio u 57 lokalnih zajednica za izbore i to nije bilo lako ostvariti, jer je trebalo sakupiti više od 12.000 potpisa da bismo učestvovali kvalitetno”, rekao je Čubrilović novinarima u Srpcu nakon sjednice Regionalnog odbora Demosa za Lijevče.

On je izrazio žaljenje zbog toga što su izbori nezakonito odgođeni za novembar iako za to nije bilo nijednog razloga.

“Nije bio u pitanju novac, s obzirom na to da je to sve druge godine predviđeno u budžetu, trebalo je samo donijeti odgovarajuće odluke. Očekujem da izbori budu 15. novembra”, rekao je Čubrilović.

On očekuje da i u naredna dva-tri mjeseca bude zadržan entuzijazam u Demosu da bi ta stranka potpuno spremno izašla na izbore.

“Očekujem dobre rezultate. Demos ima ljude da ponudi u svim lokalnim zajednicama, da bude partner i nadam se dobroj saradnji, prije svega sa SNSD-om i koalicijom koja je na nivou Republike Srpske. Tamo gdje budemo imali načelničke kandidate očekujemo njihovu podršku”, rekao je Čubrilović.

On je istakao da je ova regija dobro organizovana zahvaljujući, između ostalih, predsjedniku Regionalnog odbora za Lijevče Vladimiru Jankoviću iz Gradiške, u kojoj su imali dobru osnovu za nastavak rada.

“Imamo regije koje su i bolje organizovane kao što je zvornička, Sarajevsko-romanijska, Bijeljina, a u tu spada i ova. Hercegovina je dobro organizovana. U određenim regijama imamo manjih problema, ali ukupno stanje je dobro”, rekao je Čubrilović.

Predsjednik Regionalnog odbora Demosa za Lijevče Vladimir Janković naveo je da su procjene ove stranke da će u Izbornoj jedinci dva imati sedam do devet odbornika, a riječ je o gradu Gradiška i tri opštine.

“Nadam se da ćemo to i ispuniti. Kada je riječ podršci za jednu poziciju, gradonačelnika i tri pozicije načelnika tu smo dali podršku SNSD-u jer smo imali koaliciju koja se prenosi sa republičkog nivoa”, rekao je Janković.

On kaže da ova stranka u Gradišci trenutno ima tri odbornika i dobar udio u vlasti, te izrazio nadu da će to i zadržati.

Predsjednik Opštinskog odbora Demosa Srbac Ljubiša Rakić rekao je da je ovaj odbor spreman za izbore, te da je u fazi pripremanja odborničke liste.

On je naveo da će ova stranka samostalno izaći na izbore i da se nada najmanje jednom odborničkom mjestu.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!