Bijeljina: Više od 50 policajaca dobrovoljno daruje krv

Više od 50 pripadnika Policijske uprave Bijeljina odazvalo se na tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje istovremeno u 10 gradova.

Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu u Bijeljini Snežana Gegić je u ime povrijeđenih, bolesnih i svih koji za svoj oporavak moraju dobiti krv zahvalila policiji za iskazanu plemenitost i altruizam, ističući da je riječ o zdravoj populaciji koja je svakodnevno na raspolaganju kada je to najpotrebnije. Ona je navela da su potrebe za krvnim komponentama najveće tokom ljeta, zbog velike migracije stanovnipta i povećanog broja povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama.

“U bijeljinskoj Službi za transfuzijski medicinu već godinama imamo dovoljne rezerve krvi tokom cijele godine, zahvaljujući vrlo organizovanom dobrovoljnom davalaštvu, a najveću količunu krvi iz današnje akcije poslaćemo Kliničkom centru Banjaluka gdje se liječe najteži pacijenti i povrijeđeni i iz ove regije”, rekla je Gegićeva. Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić rekla je novinarima da je cilj ove tradicionalne akcije da se iskaže humani aspekt policijske profesije.

“Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi u PU Bijeljina ima 150 članova, a u policijskim redovima je veliki broj lica koja su više puta darivali krv”, istakla je Marićeva. Rekorder sa preko 60 davanja krvi Bogdan Jovanović kaže da je davalac od punoljetstva i da je to tradicija u njegovoj porodici u kojoj su svi članovi dobrovoljni davaoci krvi.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!