Bijeljina: U postupcima razvoda braka roditelja i više od 500 djece

Više od 500 djece čiji je jedan od roditelja iz Bijeljine našlo se u sudskim postupcima za razvod braka u prošloj godini, podaci su bijeljinskog Centra za socijalni rad.

Ovaj centar zadužen je za procjenu roditeljske podobnosti i davanje prijedloga sudu o povjeri i izdržavanju maloljetne djece u postupcima razvoda brakova u Bijeljini, ali za sudove iz drugih gradova i država ukoliko se kod njih vodi postupak, a jedna od stranaka je iz Bijeljine.

U 2018. godini Centar za socijalni rad u gradu je sproveo 108 pokušaja mirenja supružnika, što je zakonska obaveza bračnih partnera koji imaju maloljetnu djecu prije podnošenja tužbe za razvod braka.

Mirenje je postignuto u samo osam slučajeva, a stručnjaci Centra za socijalni rad navode da je broj supružnika koji nastave zajednički život manji od 10 odsto u odnosu na broj podnesenih zahtjeva.

Tokom prošle godine bijeljinski Centar za socijalni rad sproveo je i 35 postupaka povjere maloljetne djece rođene u vanbračnim zajednicama, kao i 55 postupaka za regulisanje načina održavanja ličnih odnosa djece i roditelja sa kojima ne žive.

Izvor: ntvarena.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!