Bijeljina: Saobraćajne gužve blokiraju grad

Građani Bijeljine u posljednje vrijeme žale se na još jedan problem pored svih drugih komunalno – infrstrukturnih koje imaju.

Semberci vozači u određenim periodima u centru grada znaju čekati kao da su na nekom graničnom prelazu, da bi stigli od tačke A do tačke B. Saobraćajni kolaps u Bijeljini je sve češća slika na tamošnjim saobraćajnicama. Saobraćajna gužva u Bijeljini je postala redovna pojava u određenim periodima dana.

Građanima, vozačima nije jasno šta se dešava. Da li je razlog izgradnja kanalizacije, povećan broj automobila kao posljedica naseljavanja Semberije, saobraćajna nekultura ili nešto sasvim četvrto. Ekološka udruženja ističu još jedan problem koji stvara saobraćaj – aerozagađenje. – Do 60 odsto aerozagađenja jeste od automobila i ja bih pozvala još jednom naše vlasti da razmisle o zatvaranju centra grada za saobraćaj – ističe Snežana Јagodić Vujić, predsjednica Ekološkog udruženja “Ekoput”.

Da li nadležni razmišljaju o zatvaranju nekih ulica za saobraćaj i kako misle riješiti probleme vozača, nismo mogli dobiti odgovor. Iz Službe za odnose s javnošću obaviješteni smo da je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove odsutan. Građani se žale da Bijeljini nedostaje veći broj parking mjesta i javna garaža.

Na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta , predstavnici Direkcije za izgradnju grada govorili su odbornicima o problemima parking mjesta i nagovjestili rješenje. – Projekat javne garaže smo uradili, planiramo da uvedemo u centralnoj zoni ograničeno parkiranje na sat vremena kad se uradi garaža, da bi građanima omogućili da dođu do gradske uprave i obave svoje birokratske poslove. Na taj način se ne bi cijeli dan zadržavali u centralnoj zoni – ističe Mladen Petrović, direktor Direkcije za izgradnju grada. Pojedini Semberci kažu da je komšijski grad u Srbiji, Šabac, odavno riješio saobraćajne kolapse. Između ostalog, tamošnje vlasti zatvorile su nekoliko ulica za saobraćaj i napravile šetališta.

Izvor: RTRS

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!