ZVEZDIN PREOKRET ZA TRIJUMF U LIGI ŠAMPIONA! Olimpijakos poveo na Marakani, pa ispraćen sa tri komada!

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvi trijumf u Ligi šampiona, pobedivši sa 3:1 Olimpijakos u drugom kolu elitnog nadmetanja posle prave drame u finišu i dva gola u završnim minutima. Naredni meč prvak Srbije odigraće u Londonu 22. oktobra protiv Totenhema koji je doživeo debakl protiv Bajerna – 2:7.

Odlučivši se da sa uobičajenom formacijom, ali iznenađenjem u napadu, gde je Tomane dobio prednost u odnosu na Boaćija, ali i Pavkova koji je ostao van protokola, trener domaćih Vladan Milojević nadao se da će brzo iskoristi odsustvo uobičajenog kvarteta iz startne postave gostiju. Ipak, odustvo Valbuene, Elabdaluija, Giljermea i Podensa nije mnogo poremetilo igru Grka, koji su izdržali 15-ak minuta uvodnih napada srpskog prvaka i krenuli dosta agresivnije napred.

Toliko je dobro delovala postavka igre gostiju, da je Zvezda prvi šut u okvir gola uputila tek u 45. minutu, a do tada se uglavnom sve dobro svodilo na prodore Rodića, pravoremenost i dobro pozicioniranje Degeneka i Milunovića u odbrani, te solidan nastup tandema zadnjih veznih, Kanjasa i Jovančića, kog lopta baš i nije idealno slušala u ofanzivi.

Sa druge strane, Milan Borjan nije imao mnogo posla, ali je zato u jednoj situaciji očajno procenio šta će se desiti pa je tada, u 37. minutu, Zvezda i primila pogodak.

Masuras je posle žutog kartona prilično odsutnog Radživa van la Pare izveo slobodan udarac, lopta je preletela sve u odbrani domaćih, a kod dalje stative Semedo je “iz prve”, i to iz “mrtvog ugla” šutnuo. Borjan, ne baš idealno postavljen, nije ni reagovao – lopta je prošla između njega i stative i odsela u mreži – 0:1.

Već početkom drugog dela igre Milojević je bacio Vulića u vatru, umesto borbenog ali istrošenog Jovančića, a to se isplatilo vrlo brzo. Ne pre jednog detalja koji je u potpunosti preokrenuo zbivanja na terenu.

Benzija, koji je od starta preuzeo Valbuenine plejmejkerske dužnosti, opomenut je javno drugi put, pa je u 58. minutu isključen. Samo pet minuta kasnije, a osam otkako je ušao na travnjak stadiona “Rajko Mitić”, Miloš Vulić je započeo akciju koju je završio pogotkom.

Dodao je loptu Boaćiju, njegov udarac je izblokiran, a na “odbitak” je natračo pomenuti rezervista i odmah šutirao s leve strane u dalji ugao, pogodivši ga niskim udarcem – 1:1.

Zvezda je krenula potom na sve ili ništa, i to sa dva napadača jer se Boaći pridružio Tomaneu u špicu, ali iako je imala pola sata mogućnosti da brojčano jača dođe do celog plena, otpor “bratskog kluba” slomljen je tek u samom finišu.

Za oba gola u završnici zaslužan je bio Marko Marin – u 87. minutu je iz kornera sa leve strane pronašao Milunovića, koji je udarcom glavom izazvao euforiju na Marakani, a u 90. minutu akcija je “preslikana”, s tim da je strelac, takođe sa ivice peterca, bio rezervisa Ričmond Boaći. Za slavlje, za trijumf, za tri boda i izbijanje na drugo mesto tabele grupe, iza Bajerna koji ima šest, te Olimpijakosa i Totenhema koji su osvojili po bod u prva dva kola.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!