Zvezda nosi kući dobar rezultat iz Berna!

Nakon prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda nosi kući na stadion “Rajko Mitić” rezultat 2:2 (1:1) protiv Jang bojsa.

Crvena zvezda je imala užasan početak, postavljanje Ivanića za centralnog veznog igrača se obila o glavu Vladanu Milojeviću već u 7. minutu pošto je Mića bio daleko niži od Nsamea koji je glavom prebacio loptu do Asalea koji je u situaciji 1 na 1 bio bolji od Borjana, pogodio je za 1:0.

Već u 17. minutu Crvena zvezda stiže do izjednačenja.

Marko Marin je izveo korner sa leve strane, Degenek je dočekao loptu na drugoj stativi, poslao neku vrstu loba u mrežu, ispostavilo se, 1:1!

Nekoliko sjajnih prilika na obe strane do kraja poluvremena, a jedan od junaka je Milan Borjan. Prvo je Nsameu skinuo gol koji su mnogi već videli u mreži, da bi iz istog napada Ejbišer šutirao sa dvadesetak metara, što je takođe ukrotio Borjan.

Mogla je Crvena zvezda do prednosti u 36. minutu kada je nakon sjajne akcije Marko Marin izašao 1 na 1 sa golmanom domaćina, ali je jedan od defanzivaca Jang bojsa uspeo da spasi gol. Fantastičan pas Garsije do Marina u ovoj situaciji.

Do kraja poluvremena beležimo još jednu dobru odbranu Borjana, kao i penal koji su tražili igrači Crvene zvezde nakon pada Boaćija, istina, sudija je dobro postupio u ovoj situaciji.
Nastavak je doneo sjajne vesti za Crvenu zvezdu. Po desnoj strani je prošao Gobeljić, uputio loptu u kazneni prostor gde je bio Mateo Garsija, novo pojačanje Crvene zvezde, uspeo je da zahvati loptu za 1:2 od 47. minuta utakmice!

Sjajno je počela ekipa Vladana Milojevića, ali je nakon toga Jang bojs preuzeo totalnu inicijativu. Pokušao je Miloje da ubacivanjem Žandera umesto Matea Garsije pojača odbranu, uspeo je u tome, ali su napadačke opcije bile daleko manje i Crvena zvezda od tog trenutka nije bila nimalo opasna po gol.

U 65. minutu velika šansa za domaćina, preskočila je lopta Degeneka, stigla do Asalea koji je šutirao pored gola.

Osam minuta kasnije, nova prilika za Jang bojs, i penal nakon konsultovanja VAR tehnologije. Boaći je startovao, a nakon što je sudija iz Holandije pokazao da nema penala, morao je na gledanje snimka koji je pokazao da kontakta ima, pa je pokazao na belu tačku.

Oaro je bio siguran za 2:2.

Mogli su domaći preko Oaroa do 3:2. Borjan je istrčao, Oaro je poslao loptu ka golu, a Gobeljić u poslednjim trenucima izbacuje loptu sa gol linije.

Mnogo sreće za Crvenu zvezdu i par minuta kasnije, Oaro je ponovo bio najviši u skoku, lopta je prohujala pored leve stative golmana Borjana koji se nije ni pomerio u ovoj situaciji.

Do kraja je malo splasla inicijativa domaćina, Crvena zvezda je uspela da se odbrani  i da kući ponese sjajnih 2:2.

JANG BOJS: Fon Balmos – Lotomba, Lustenberger, Cesiger, Garsija (od 67. Janko) – Siero (od 57. Fašnaht), Martins Pereira, Ejbišer (od 73. Oro), Ngalameu – Asale, Nsame.

ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Pankov, Rodić – Kanjas, Ivanić – Garsija (od 55. Žander), Marin, Vukanović (od 86. Petrović) – Boaći (od 76. Tomane).

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!