Zoran Sofrenić, sportski direktor Radnika: Peco može da ide samo uz dobru ponudu

Uprava Radnika nema namjeru da raskine ugovor sa Demirom Pecom, kojeg je suspendovala, jer nije obavio pripreme sa ostatkom ekipe.

Sportski direktor Zoran Sofrenić i trener Slavko Petrović razočarani su postupkom mladog fudbalera koji će iduće sedmice napuniti 24 godine, a od 2016. nastupa za Radnik, u koji je stigao iz Veleža.

– Peco je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Nije prošao pripreme sa nama, iako ga ugovor veže na još godinu. Neko ga je savjetovao da ne bude sa ostatkom ekipe, jer u ugovoru ima klauzulu da može napustiti klub ukoliko iz njega odu doskorašnji direktor Nebojša Tomić i predsjednik Mladen Krstajić. Njih dvojica su napustila klub, ali Peco na osnovu toga ne može dobiti raskid ugovora. Raspitali smo se u pravnim službama FS BiH i UEFA i dobili odgovor da je ta klauzula nevažeća, odnosno da treće lice ne može da bude vlasnik ugovora. On može biti sklopljen samo između kluba i igrača te nije moguće miješanje bilo koje treće strane – izjavio je Sofrenić.

Prema njegovim riječima, sedmicama već nije vidio veznog fudbalera.

– Ne pojavljuje se u klubu niti se kome javlja. Ranije sam mu rekao da preda zahtjev za raskid ugovora pa ćemo naći rješenje, ali da mora da trenira sa ekipom dok ga ne pronađemo. Nije htio ni da čuje. Bojim se da ovim potezom sebi ne upropasti karijeru. Moći će da ode ukoliko stigne ponuda koja zadovoljava njega i klub, u suprotnom nema ništa od odlaska – rekao je Sofrenić.

Uprava je već pronašla zamjenu za Pecu u veznom redu.

– Potpisali smo ugovor sa Erminom Huseinbašićem koji stiže iz Čelika te pokriva poziciju na kojoj je Peco igrao. Njegovim dovođenjem kompletirali smo tim, mada uvijek postoji opcija da angažujemo još nekoga ako nam baš “iskoči” neko dobro rješenje, ali smo dolaskom Huseinbašića praktično završili prelazni rok, kada su u pitanju dolasci igrača – istakao je Sofrenić.

Generalna proba

Generalku pred početak sezone Radnik će odigrati u subotu na Gradskom stadionu protiv Loznice. U prvom susretu nove sezone Premijer lige BiH, koja startuje 1. avgusta, Radnik će gostovati kod Slobode u Tuzli. Tokom boravka na Zlatiboru Radnik je odigrao tri kontrolne utakmice i ostvario pobjedu (Sloga, Požega), remi (Spartak, Subotica) i poraz (Inđija).

(GlasSrpske)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!