Zlatni Alesandro iz Bijeljine

Proteklog vikenda 22. i 23. juna na stadionu Koševo u Sarajevu održano je prvenstvo BiH za juniore/ke. Na ovom prvenstvu učestvovao je i atletičar iz Bijeljine Alesandro Manojlović, član atletskog kluba „Zvornik“. Alesandro je nastupao u oba takmičarska dana, u disciplinama 110m prepone i 400m prepone. U obje discipline mladi atletičar se okitio zlatnim odličjem.

            „Prvog takmičarskog dana sam nastupao u disciplini 110m prepone. Imao sam veoma veliki psihički pritisak jer sam došao kao favorit jer sam prošle godine bio diskvalifikovan zbog prestupa na startu, pa je samim tim želja za zlatom bila još veća. Uz psihofizičku pripremu pred samu trku i moju želju za pobjedu u toku trke uspio sam da pobijedim. Radovanje nije trajalo dugo jer sam odmah počeo da razmišljam o sutrašnjem danu i predstojećoj trci gdje sam branio naslov prvaka države na 400m prepone. Moram da napomenem da je veoma teško trčati dvije trke u dva dana na visokom nivou. Poslije odmora i razmišljanja o drugoj trci došla je i ona sama na red, trka odbrane titule. Svi su me stavili u poziciju favorita što mi je opet napravilo mali pritisak u glavi, borba sa rivalima i samim sobom je krenula i uz veliki napor i mnogo truda u samoj trci sam uspio da izadjem kao pobjednik i ostvarim normu za predtojeće balkansko prvenstvo koje će biti održano u Klužu, Rumunija“. – rekao je Alesandro za naš portal.

            „Samo oni koji mogu da trče, skaču i preskaču mogu da se bave sportom koji god žele, svaka čast svim sportistima ali odgovorno tvrdim da je trenutno najbolji sportista sa istinskim rezultatima na ovoj regiji i šire Alesandro Manojlovič. Ne što je atletičar ili član našeg kluba, priznao to neko ili ne momak je jak i sposoban, ko ne vjeruje neka proba da istrči 400m prepone gdje treba spoj snage, tehnike i izdržljivosti. Veoma sam ponosan što sam ja trener ovog mladog momka i nastojaćemo da zajedničkim trudom i radom ostvarimo još bolje rezultate“. – izjavio je Momčilo Mandić, trener atletskog kluba „Zvornik“.

            „Kao što sam naveo da sam postigao normu za predstojeće balkansko prvenstvo na 400m prepone, tako sam postigao normu i u disciplini 110m prepone što će biti jako naporno jer su u pitanju opet dvije discipline u kratkom periodu, ali ništa nije lako i za sve treba dosta napora i odricanja. Naravno, napomenuću da ništa ne bi bilo bez podrške i truda mojih trenera, tandema Slavice i Momčila Mandića. Saradnja koja se odvija izmedju nas i prijateljstvo prije svega čini sve to jačim i uz ovakvu ekipu se može dostići mnogo“. – za kraj je naveo Alesando.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!