UNAKRSNI INTERVJU: Jonquel Jones i Marica Gajić najavili predstojeće susrete

Dvije najbolje igračice košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Jonquel Jones i Marica Gajić sudjelovale su u unakrsnom intervjuu gdje su jedna drugoj postavljale zanimljiva pitanja.

Prva je pitanja postavljala Jonquel Jones koja je između ostalog košarkašicu turskog Hatayja pitala o kvalifikacijama za Eurobasket.

Da li je ovo tvoja najbolja sezona u karijeri?

– To je teško pitanje jer je tek početak sezone, no zasad sam zadovoljna sa svojim igrama i igrama moje ekipe. Moramo nastaviti raditi jako, ali ja mislim da moja karijera ne ovisi samo od mene već i od mog tima, no nadam se da će biti.

Očekivanja od kvalifikacija za Eurobasket?

– Mislim da je sve osim kvalifikacije na Evropsko prvenstvo loše za nas. Mislim da smo to zaslužili nakon 20 godina bez nastupa na Evropskog prvenstva. Imamo dobre igračice, imamo tebe, siguran sam da će svaka djevojka dati sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Kada će Marica u WNBA ligu?

– Draftovana sam, ali kao što sam rekla mnogo puta kada budem spremna fizički i psihički, igraću u WNBA. Ne znam kada će to biti, možda sljedeće godine, možda za dvije godine, no igraću kada budem spremna.

O njenim kolegicama u reprezentaciji?

– Nisam vidjela kako djevojke igraju ove sezone, no znam kako su igrale ranije. Djevojke u reprezentaciji su sjajne osobe, mlade i talentovane tako da mislim da će biti interesantno ih vidjeti na utakmicama u reprezentaciji. Čula sam da su se neke djevojke razvile tako da će ih biti zadovoljstvo gledati.

Nakon što je Jonquel postavila pitanja, red je došao na Maricu koja je svoju reprezentativnu saigračicu između ostalog pitala i kako je ona izabrala naš nacionalni tim.

Očekivanja od reprezentativnih utakmica?

– Moja očekivanja su da dam sve od sebe i da pobijedim mnogo utakmica u dresu reprezentacije BiH. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici protiv Rusije ostvariti pobjedu.

O njenim kolegicama u reprezentaciji?

– Nisam vidjela mnoge igračice, nisam ni igrala sa njima, ali sam uzbuđena jer sam čula da su vrhunske osobe. Uzbuđena sam što ću igrati sa njima, budućnost nam je svjetla.

Zašto je izabrala reprezentaciju Bosne i Hercegovine?

– Zaljubila sam se u Sarajevo, u ćevape. Ovdje mi je bilo prelijepo, dobro sam prihvaćena i zato sam odabrala reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Koja igračica iz naše reprezentacije bi mogla igrati u WNBA ligi?

– Mislim da bi djevojka prekoputa mene trebala igrati u WNBA, uzbuđena sam što ću igrati sa tobom. Ne znam šta budućnost nosi, ali se nadam da ćeš igrati u WNBA da li sa mnom ili protiv mene, no mislim da imaš kvalitet.

Dodajmo da je Jonquel Jones izabrana kao šesti pick na NBA draftu 2016. godine gdje i dalje igra za Connecticut Sun dok je u pauzama u WNBA sezoni nastupala za ekipe Asan Woori Bank Wibee, Shanxi Flame, te ruskog UMMC Ekaterinburga.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine otvoriti gostujućom utakmicom u Rusiji koja se igra 14. novembra dok je susret sa Švicarskom, tri dana kasnije u dvorani Skenderija.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!