TUZLA: Biznismen Slobodi oprostio 200.000 maraka duga!

“Upravni odbor tuzlanske Slobode ispoštovaće sve uslove vezane za dobijanje licence za nastup u Premijer ligi BiH”, saopšteno je na službenoj stranici kluba.

Smatraju da je Prvostepena komisija za licenciranje korektno obavila svoj posao prilikom donošenja odluke, prema kojoj su bez licence ostali Sloboda, Čelik i Krupa, te Željezničar za UEFA takmičenja.

“Uprava zatekla određeno stanje u Klubu, povukla odgovarajuće poteze, te se obavezuje da će do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuniti sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije”, navodi se u saopštenju za javnost kluba iz Tuzle.

Nije navedeno konkretno koje uslove Tuzlaci nisu ispunili, ali se saznaje da je riječ o neizmirenim dugova ima prema većem broju bivših igrača, trenera i zaposlenih u klubu.

“Zvanično još nismo dobili odluku od Prvostepene komisije za licenciranje, ali bez obzira na sve, u roku ćemo ispuniti sve što je od nas traženo. Pored ostalog, igračima kojima se dugovalo već je izmiren cjelokupan iznos”, izjavio je za Fenu Ekrem Ibrić, sekretar Slobode.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o iznosu od oko 60.000 maraka.

Postoji dug i prema Poreskoj upravi u visini 64.000 maraka. Radi se o navodno zakašnjelim uplatama Poreskoj upravi, ali u revizorskom izvještaju o poslovanju, prema izvorima iz Slobode, naveden je neodgovarajući podatak, koji se tiče nekih dodatnih obaveza.

Dugovanja prema desetogodišnjem reprogramu postratnih poreznih obaveza od 28.000 KM mjesečno, uredno se servisira.

Nova uprava Slobode, na čelu s predsjednikom Seadom Kozlićem, na izbornoj sjednici Skupštine kao jedan od glavnih zadataka navela je čišćenje dugova iz prošlosti s najavom da se više neće uvažavati ugovori koji nisu zvanično verifikovani u FSBiH.

Zanimljiv je podatak da je doskora jedno od najvećih dugovanja bilo prema članu Skupštine i bivšem članu UO, privatnom biznismenu Fuadu Barakoviću, kome se s kamatama dugovalo više od 300.000 maraka.

Barakoviću je u procesu prikupljanja dokumentacije za licenciranje, na njegov prijedlog, isplaćeno 100.000 maraka, dok je oprostio preostali dug od oko 200.000 maraka, po čemu je najveći pojedinačni donator kluba.

Izvor: fena.ba

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!