Trasa budućeg auto-puta pretrpjeće promjene oko sela Brodac

Trasa budućeg auto-puta kroz Bijeljinu pretrpjeće promjene u dijelu oko sela Brodac, potvrdio je danas predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković.

On je rekao novinarima da ima takvu informaciju sa viših instanci i istakao da to nije u nadležnosti grada. Marković je naveo da prostorno-planska dokumentacija, koja će tačno definisati trasu auto-puta, zato još nije usvojena u Skupštini grada. Odbornik SNSD-a Željko Grebić rekao je novinarima da gradska vlast pokušava stvoriti zabunu među građanima tvrdnjama da nisu nadležni u ovom slučaju, podsjećajući da je ta ista vlast osporila prvobitno predloženu trasu.

“Auto-put je projekat od velikog značaja za sve u Semberiji i normalno je da grad treba da bude uključen i kada je riječ o određenom nezadovoljstvu građana trasom, kao što je sada u selu Brodac”, rekao je Grebić. U ime Kluba odbornika SDS-a Jovan Gajić je ocijenio da će nezadovoljstva realno biti gdje god da bude postavljena trasa, podsjećajući na probleme u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa koji koče izgradnju drinskog nasipa u Bijeljini. “Poljoprivrednici su osjetljiva kategorija u ovim teškim vremenima i možda ne mogu realno da odvagaju vrijednost auto-puta u odnosu na njihovo zemljište koje je svakom domaćinu najveće bogatstvo”, rekao je Gajić.

On je poručio da se mora zajednički raditi na pronalaženju rješenja na najbolji način za većinu građana Semberije, a ne za pojedince. Mještani sela Brodac su u protestnom pismu dostavljenom medijima izrazili ogorčenost na Gradsku upravu Bijeljine zbog odluke da dio trase budućeg auto-puta Beograd-Bijeljina prolazi kroz najplodnije i najuređenije poljoprivredno zemljište u ovom dijelu Semberije, da bi bila bliže gradu, a ne obalom rijeke Save kako je prvobitno projektovano. Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!