Starčević predstavljen: Želim nastaviti tamo gdje je Žižović stao

Slobodan Starčević danas je i zvanično predstavljen kao novi trener FK Radnik.

Nakon što je iznenada Mladen Žižović donio odluku da napusti kormilo kluba iz Bijeljine, potraga za njegovim nasljednikom nije trajala dugo i povjerenje je na koncu ukazano Starčeviću.

Prilikom obraćanja novinarima bivši trener Tuzla Cityja, Krupe i Borca istakao je kako ekipu Radnika poznaje vrlo dobro i da je to, između ostalog, presudilo da prihvati poziv.

“Zahvaljujem se rukovodstvu kluba na čelu sa predsjednikom Krstajićem i direktorom Tomićem na ukazanom povjerenju. Dolazim u jedan respektabilan i kvalitetan tim, ne samo u ovoj polusezoni, nego i u proteklom periodu”, poručio je Starčević na početku, pa nastavio:

“S Radnikom sam vrlo dobro upoznat već nekoliko godina, pratio sam situaciju i sada kada sam bio na odmoru, tako da je velikim dijelom i to utjecalo na moju odluku da dođem u klub. Znam vrlo dobro koliko mogu ovi igrači i pokušat ću u narednom periodu da nastavim tamo gdje je stao moj prethodnik, čak i da postavim ljestvicu više kako bi Radnik bio u samom vrhu bh. fudbala.”

Radnik je danas na šestom mjestu u Premijer ligi BiH. Govorio je Starčević i o tome hoće li biti promjena tokom pauze.

“Zimska pauza ne daje prostora za velike korekcije. Većih rezova neće biti, ali, naravno, ako se na tržištu pojavi neko povoljno i kvalitetno rješenje, reagovat ćemo. Veoma je bitno, s obzirom da naše ambicije, da danas imamo kvalitetne igrače koji mogu iznijeti na pravi način sve ono što je ispred nas.”

Starčević će debi na klupi Radnika imati 23. novembra kada bijeljinski klub gostuje kod Mladosti.

mojabijeljina.com
izvor:sportsport.ba

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!