Šta se dešava sa Podrinjem?

Prije početka sezone, Upravni odbor FK Podrinja iz Janje javno je apelovao na finansijke probleme. Ljubitelji fudbala iz Janje, prijatelji kao i dijaspora pritekli su u pomoć i donacijama pomogli da se krene u novu sezonu.

Novi Upravni odbor, koji je ruku na srce, unio svježinu u klub, zadesio je novi problem, a to je blokiranje računa od strane poreske uprave koji traje danima.

Račun je blokiran, tranše od strane Gradske uprave ne mogu da se prebace, ali klub i dalje radi, zahvaljujući novom Upravnom odboru.

Kada se vratimo u nazad i vidimo koliko je klub opterećen problemima, onda se zapitamo šta se dešava sa igračima na terenu koji ruku na srce, nisu osjetili toliko problema.

Danas je završeno šesto kolo Prve lige Republike Srpske. Ekipa Podrinje odlično je krenula u utakmicu protiv Jedinstva. U drugoj minuti Dejan Limić pogađa mrežu Jedinstva za 1:0. U 54 minuti ekipa Jedinstva poravnava rezultat, a u 90. minuti ekipa Jedinstva postiže pogodat i odnosi tri boda iz Janje. Velika tri boda, može se reće za ekipa Jedinstva koji bježi sa dna tabele.

Utakmica protiv Jedinstva, bila je idealna prilika da se pobjegne sa dna tabela. Naime, nakon šest odigranih kola, Podrinje ima samo jedan bod i gol razliku 3:11 (-8).

Da li ćemo u narednom periodu vidjeti neke poteze koji će razdrmati igrače i stručni štab Podrinja ili ćemo pustiti da klub krene u niži rang takmičenja.

Vrijeme će pokazati.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!