SRBIJA NAKON PREOKRETA POBIJEDILA LITVANIJU Spektakularan ispraćaj “Orlova” u Areni

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Litvaniju sa 72:68 u poslednjoj utakmici u Srbiji pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kinu. “Orlove” je  po medalju u Kinu ispratilo 18.150 gledalaca u beogradskoj “Štark Areni”.

Reprezentacija Srbije na samom početku utakmice imala je prednost od 3:2, a onda je Litvanija odigrala sjajnu prvu četvrtinu. Gosti su predviđeni Marijusom Grigonisom veoma brzo došli do prednosti od ogromnih 12 poena (15:3) pa je i ulazak Nikole Jokića na parket prošao u ne tako dobroj atmosferi; njegov prvi potez na parketu bio je faul u napadu.

Prvi pogodak iz igre Srbija je ubacila tek u sedmom minutu, Bogdanović je pogodio, a od ovog momenta Srbija je značajno podigla nivo igre protiv raspoložene Litvanije.

Krajem prve dionice razigrao se Bjelica, a Bogdanović je u ovim trenucima pogodio prvu trojku za Srbiju (14:23). Ovo je bio i kraj prve četvrtine.

Zaigrala je Srbija bolje u drugoj dionici, koju je uspjela završiti za samo 6 poena zaostatka, što je bilo i podnošljivo s obzirom na to da je gubila i sa 12 poena razlike.

Tačno na polovini treće četvrtine Srbija stiže do izjednačenja 47:47, a potom i do prvog vođstva na utakmici, nakon onog početnog od 3:2.

U posljednju dionicu Srbija, nakon koševa Jovića sa linije slobodnih bacanja na kraju treće četvrtine, ulazi sa zaostatkom od tri poena 59:56.

Nikola Jokić je spektakularnom trojkom sa osam metara, i to nakon odbijanja od drugog obruča, podigao publiku na noge.

U posljednja četiri minuta Srbija ulazi sa četiri poena manjka, 65:61, a onda je nakon nekoiko promašaja na obje strane Lekavičijus pogodio dva slobodna bacanja za plus šest na 2:40 do kraja utakmice. U narednom napadu Bjelica je pogodio trojku i prepolovio ovu prednost, a onda je nakon sjajne odbrane pogodio i Jović iz kontre tako da je Srbija za manje od 30 sekundi prišla na samo koš manjka (67:66).Uslijedio je napad Litvanije, koja je čak dva puta dolazila do ofanzivnog skoka. Potom je Srbija došla do lopte, a nakon akcije Bogdanović – Jokić proključala je beogradska Arena. Odbranila se ponovo Srbija, da bi zakucavanjem Bjelice došla do potunog preokreta (70:67).

Na 27 sekundi do kraja Srbija nije realizovala napad. Jankunas je na drugoj strani iznudio faul, izborio dva slobodna bacanja, a 16 sekundi prije kraja, zbog pete lične greške, izbacio je Nikolu Jokića iz igre.

Sa linije slobodnih bacanja Jankunas je promašio jedno bacanje, do lopte je došao Bogdanović koji je na devet sekundi do kraja iznudio faul i otišao na liniju slobodnih bacanja. Oba puta je Bogdanović bio siguran za konačnu pobjedu.

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji sa 18 poena, dok je Bjelica postigao 15.

Teodosić u bolnici

Miloš Teodosić je morao da prije vremena napusti utakmicu Srbija – Litvanija, odigrane u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, koje počinje u Kini 31. avgusta.

Naime, plejmejker “orlova” je započeo ovaj susret, ali se vrlo brzo povukao sa igrališta, nedugo zatim i sa parketa.

Kako prenosi Blicsport, zbog bola u nozi morao je da napusti igru, pa je pravo iz beogradske Arene otišao na snimanje u bolnicu.

SrpskaInfo

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!