Srbija košem u posljednjim sekundama slavila protiv Bjelorusije

Košarkašice Srbije pobjedom su otvorile Evropsko prvestvo. Teže nego što se očekivalo izabranice Marine Maljković došle su do pobjede protiv Bjelorusije sa 55:53 i to košem Sonje Petrović u posljednjim trenucima meča.

Prvu četvrtinu obilježila je rezultatska klackalica sa malim brojem poena. Srbija je većim dijelom ove dionice bila u vođstvu, a Bjelorusija prvu put do prednosti dolazi na 3:20 do kraja (9:8). Trojko Aleksandre Crvendakić, minut prije kraja prve četvrtine Srbija ponovo prelazi u vođstvo (16:14), a sa dva koša viška odlazi na prvi odmor.

U sličnom ritmu, ali u blagoj dominaciji Bjelorusije protekao je i drugi period u kojem je trojkom Snicine na 17 sekundi do poluvremena Bjelorusoija odvojila na tri poena viška, a u posljednju dionicu gostujući sastav ulazi sa jednim poenom viška.

Srbija je posljednju četvrtinu otvorila serijom 8:0, koševima Dragane Stanković i Jelene Bruks, a još jednu trojku dodala je i Nevena Jovanović. Srbija je prešla u vođstvo od 49:42 i činilo se praktično prelomila meč. Agresivnom odbranom domaći tim čak pet minuta nije primio koš, ail je u drugom dijelu ove dionice Bjelorusija ponovo dodala gas, a trojkom Liktarovičeve 12 sekundi prije kraja došla je do izjednačenja (53:53)Uslijedio je tajm aut srpskog tima, a onda akcija za Sonju Petrović koja je na dvije sekunde do kraja poentirala za vođstvo. Uspjela je Srbija da se odbrani, i teže nego što se očekivalo, dođe do pobjede.

Najefikasnija u timu Srbije bila je upravo Sonja Petrović koja je postigla 18 poena.

U grupi “D” Belgija je danas pobijedila Rusiju sa 67:54, a reprezentacija Srbije sutra od 20.30 igra protiv Belgije.

Srpska info

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!