SLAVLJE NAKON DRAME Zvezda prekinula crni niz

Crvena zvezda je nakon drame slavila protiv Žalgirisa u Kaunasu 61:59 i tako je prekinula seriju loših rezultata. Beograđanima je ovo treća pobjeda a prva na gostovanjima.

Prvo poluvrijeme proteklo je u serijama i brojnim greškama oba tima. Litvanci su bolje otvorili utakmicu, bili sigurniji u napadu, pa su imali plus 7 (25:18).

Zvezda je tada uspjela da jakom odbranom i sa nekoliko dobrih napada napravi seriju 8:0 i pređe u vođstvo, koje su sačuvali do poluvremena.Na startu treće četvrtine Zvezda je imala plus 6 (37:31) i napad. Međutim loš napad koštao je Beograđane pa je uslijedila serija domaćih koji su prešli u vođstvo.

Zvezda je uzvratila na startu posljednjeg dijela. Sjajna odbrana donijela je novi preokret međutim Beograđani nisu uspijevali da slome otpor domaćina. Imali su 51:46 a u to periodu nisu uspjevali ništa da pogode u napadu, pa je domaćin prešao u vođstvo 56:53. Uslijedila je drama u Žalgirio areni. Pri rezultatu 56:56 gosti nisu pogodili šut a Ulanovas je bio siguran sa niskom posta. Ipak, borbeni Faje je donio izjednačenje da bi nakon dobre odbrane Braun pogodio za vođstvo.

Grigonis je pogodio bacanje, a na drugoj strani Beron je takodje pogodio samo jedno. Lekavičijus nije pogodio trojku za pobjedu.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Bili Beron sa 17, a Lorenco Braun je dodao 12 dok je Mo Faje svojim skokovima bio koristan na obe strane terena.

Zvezda u ponedjeljak dočekuje Mornar u ABA ligi.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!