Slavko Petrović: Potrebna su nam tri do četiri kvalitenta igrača

Fudbaleri Radnika polako privode kraju prvu sedmicu priprema za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Trener Radnika Slavko Petrović kaže da pauza u prvenstvu izazavana pandemijom korona virus nije puno ostavila traga na njegove igrače kada je u pitanju fizička sprema. Petrović je iznio činjenicu da je veliki broj kvalitetni igrača napustilo Radnika ali da radi na dolasku pojačanja kako bi kompletirali tim prije odlaska na Zlatibor.

  • Na moje igrače pauza nije ostavila veliki trag, oni su pojedinačno trenirali, a mi smo ih nadgledali. Normalno, ekipni trening je ekipni trening. Počeli smo s pripremama u petak, odradili u petak jedan trening, subotu dva, nedjelju ponovo jedan i sada smo počeli s onim redovnim ciklusom treninga, svaki dan dva treninga od ponedjeljka do petka, subota utakmica, nedjelja regeneracija. Tako će biti do 9. jula kada idemo na pripreme na Zlatibor. Poslije toga se vraćamo, ostaju dvije nedjelje da osvježimo ekipu, da dobiju eksplozivnost, brzinu i da spremno uđemo u prvenstvo. Vidi se da su igrači željni fudbala, zaista je dobra atmosfera na treningu – kaže trener Radnika Slavko Petrović.

Poznato je odranije da trener Petrović ne voli previše prijateljske utakmice.

  • Nisam ljubitelj odigravanja utakmica jednu za drugom. Radim po njemačkom sistemu gdje treniraš od ponedjeljka do petka, pokušavaš da te deficite otkloniš i onda kao ”čokolada” za naporan rad dođe utakmica u subotu, nedjelja regeneracija i onda ispočetka. Ja ću imati šest utakmica, dvije prije Zlatibora, tri tamo i jednu generalku. To je sasvim dovoljno i poslije velike pauze kakva je ova. Vidim i kako se igrači ponašaju na treningu. Prijepodne radimo atletiku, poslijepodne više s loptom. Vidim ja da igračima fali lopta, povratak na veliki teren – istiće Petrović.

Petrović je rekao da je bilo planskih odlazaka iz kluba, ali da su odlasci poput Mahira Karića, Slaviše Radovića i Luke Bilobrka ipak bili neplanirani.

  • Planski je bilo nekoliko prvih odlazaka, Srđan Bečelić koji je bio peti stranac, Miloš Plavšić koji nam je bio preskup, a nije standardan, Ševko Okić to je bilo planski. Ali, nije bilo planski da nam ode Karić, kojeg smo pokušali da zadržimo, međutim, finansije su nam dale do znanja da mi to ne možemo platiti. Radović je u Njemačkoj, pokušaće tamo naći klub i nadam se da će tamo završiti. To su dva ne planirana odlaska. Nije bilo planski da nam ode i golman Bilobrk, ali to je naš problem koji imamo s finansijama i ne možemo da ih zadržimo, potpisom Nikole Popare i Nedima Mekića dobili dva igrača nazad – rekao je Petrović.

Petrović je priznao da je bilo dosta odlazaka iz tima, ali kaže da će pokušati dovesti 3 do 4 kvalitena igrača kako bi pojačao konkurenciju u timu.

  • Bilo je osam odlazaka sveukupno, a pokušaćemo da dovedemo još 3 do 4 igrača, da napravimo dobru konkurenciju u timu i da imamo ekipu koja neće upasti u borbu za opstanak. Momentalno nam fale jedan dobar špic, lijevi bek, fali nam štoper dodatno i nadam se da ćemo u sljedećih desetak dana moći da kompletiramo tim i da na pripreme na Zlatibor krenemo s kompletnom ekipom – tvrdi na kraju strateg Radnika Slavko Petrović.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!