SKANDAL U SLOVENIJI Olimpija plaćala ogromne provizije

Sloveniju potresa veliki skandal! Nakon objave Milana Mandarića da se povlači iz nekadašnjeg šampiona slovenačke novine Ekipa SN su otkrile da je klub pod njegovim vođstvom platio 3,5 miliona evra od agenta i posrednika fudbalera! Bilo je puno ponuda koje su, sumnjive.

Navodi se primjer Rijada Kobiljara, koji je došao u tim iako trener Igor Bišćan odmah znao da mu ne treba. Ipak, Ljubljančani su Zrinjskom platili obeštećenje od 100.000 evra. Ali, kako dokazuju dokumenti, Olimpia je još više platila agencijske takse i to za još tri asocijacije PA-NOVA, d. o. o., koji se inače bavi nekretninama, dobio je 50.000, PAAM indeks, d. o. o., zaradio 30.500 USD, agencija Rispect Sports, d. o. o., 25.000 evra. Dakle, ukupno 105.500 evra agencijske provizije za fudbalera koji je igrao samo nekoliko Minuta. Izvršni direktor PAAM indeksa, d. o. o. je bivši napadač Drave Sead Zilić

Navodi se i primjer Miho Zajca. Prelazak u Empoli bio je vrijedan 1,7 miliona evra, ali je Olimpija tada platila apsurdno veliki iznos za agencijske naknade. Interesantno je da kao u slučaju Rijada Kobiljara, ovog puta u transfer nije bio uključen samo jedan agent, već tri.

Takođe iako je došao bez obeštećenja Kingli Boateng u Olimpiji su agenciji SP Konsalting platili 150.000 evra.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!