RADNIK SIGURNO KRENUO U NOVU SEZONU (foto)

Fudbalerke Radnika iz Bijeljine na najbolji mogući način otvorile su novu sezonu u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. Izabranice Dragana Jevtića na domaćem terenu pobjedile su ekipu Alfe Modriče rezultatom 4:1

Početak utakmice dobro je otvorio domaći tim, a prva je zaprijetila Njeguš u 6. minuti, no njen udarac odbranila je Obradović. Četiri minuta kasnije imala je i Modriča prvu šansu na meču, Muratović je pokušala iznenaditi Marčetu, ali je golmanica Radnika bila sigurna. Modriča je novu šansu imala u 17. minuti, kada je Okanović poslala dobar pas prema Muratović, međutim istakla se Marčeta. Radnik je uzvratio u 25., Ždero u uposlila u prostor Krajšumović, a napadačica Radnika pogađa vanjski dio mreže.

Gošće su uglavnom igrale veoma disciplinovano odbranu veći dio prvog poluvremena, dok je Radnik pokušavao kroz pas igru da stigne do pogotka. Ipak, Modriča nije uspjela izdržati do kraja prvog dijela igre da ne primi gol. Radnik je u 45. minuti uspio stići do prednosti. Lukić je željela potražiti Krajšumović, ali lošu rekaciju u odbrani Hasić, iskoristila je upravo mlada fudbalerka i sigurno zatresla mrežu Modriče za 1:0, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice Modriča je uspijela da izjednači rezultat. Okanović je sa 25 metara iz slobodnog udarca uspješno pogodila mrežu za 1:1. Pet minuta kasnije Radnik ponovo dolazi do vođstva. Krajšumović je uposlila mladu Jovanu Stevanović, koja trese mrežu gostujuće ekipe i donosi prednost od 2:1. U 78. minuti Krajšumović je ukrala loptu, prošla tri igračice Modriče i sama završila akciju, te postigla svoj drugi pogodak na utakmici. Konačan rezultat meča postavila je Krajšumović, koja je bila itekako raspoložena za igru, a iskoristila je grešku Stokić i sigurno poslala loptu pokraj golmanice Obradović.

Trener Radnika, Dragan Jevtić, nije krio zadovoljstvo nakon ovog trijumfa

– Izuzetno teška utakmica, nismo ništa drugo iskreno ni očekivali. Prva utakmica nakon osam mjeseci što me najviše i raduje. Sama utakmica, teška, može se malo reći i nervozna, ali rekao sam iz kojih razloga. Pokušao sam moje igračice malo da otpustim, međutim osjetio se nedostatak tih prvenstveni utakmica, ali zadovoljan sam i mislim da smo zasluženo osvojili tri boda. Modriči čestitam na fer i korektnoj igri i želim im puno sreće u nastavku sezone. S obzirom da smo imali šest naših kadetkinja u prvom sastavu, koje su prošle našu školu. Sve u svemu bilo je dosta dobrih stvari na terenu, a ono što mogu reći, to je da ćemo sigurno dati priliku našim mladim igračicama u ovom prvenstvu. Naše ambicije ove sezone su kao i svake godine da budemo u vrhu tabele, tako da ono što se kaže prvu stepenicu smo prekočili, a do kraja ima još dosta utakmica, tako da ćemo se truditi svakako, izjavio je iskusni stručnjak.

(SportDC/mojabijeljina.com)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!