Petrović: Poštujemo odluke ali…

Ono što je već dužni vremenski period bilo izvjesno, sinoć je dobilo potvrdu.

Fudbalska sezona u Premijer ligi BiH definitivno se neće nastaviti. Tu odluku Izvršni odbor N/FSBiH donio je zbog nemogućnosti da se u svim dijelovima BiH igraju utakmice, a novim prvakom, prema stanju na tabeli, proglašen je očekivano FK Sarajevo.

Odluku o prekidu takmičenja prihvatili su i u Radniku.

“Dobro da smo dobili konačnu odluku kako bismo mogli planirati naredni period. Igrači će sada dobiti određen period slobodnog vremena, ali ćemo se veoma brzo okupiti kako bismo počeli pripreme za narednu sezonu. Mi smo iskazivali želju da se liga okonča na zelenom terenu, ali pošto sigurnosne mjere nisu bile zadovoljavajuće, Savez je donio ovakvu odluku koju ćemo ispoštovati”, rekao je trener Radnika Slavko Petrović.

Već desetak dana u klubu vrše pripreme za narednu sezonu, a to se prije svega odnosi na igrački kadar, pošto određenom broju ističu ugovori.

“Biće mnogo posla. Jedan dio smo obavili. Produžili smo ugovore sa Đurićem, Sušićem i Vasićem, Šubert je pred produžetkom potipsa za narednu sezonu, a iz kluba su definitivno otišli Okić, Bečelić i Plavšić. Trojica juniora priključena su prvom sastavu, tako da možemo reći da imamo već kostur ekipe za narednu sezonu”, dodao je Petrović.

Igrači Radnika su na odmoru do ponedjeljka, kada će početi na invidualnim treninzima, a prozivka je zakazana za 19. juni.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!