Novak ponovo “šljaka”!

Skoro tri godine od onog Rolan Garosa, svetski “Broj 1” osvojio je turnir na šljaci. U pravi čas!

Trećom pobedom u trećem madridskom finalu, (1) Novak Đoković okončao je peroid od tri godine bez titule na šljaci i na impresivan način osvojio 33. masters u karijeri.

Sat i 33 minuta trajalo je finale na “Kaha mahiki” između najboljeg i najtalentovanijeg igrača na ATP turu: (1) Novak Đoković – (8) Stefanos Cicipas 6:3, 6:4.

Uskoro opširnije…

Embedded video

Mutua Madrid Open@MutuaMadridOpen

🇬🇷
🇷🇸
🏆

Let the final show begin! @StefTsitsipas and @DjokerNole Who will raise the ? #MMOPEN1126:40 PM – May 12, 201936 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy



Svetski “Broj 1” izborio je treće finale na “Kaha mahiki” u subotu popodne posle velike borbe sa dvostrukim finalistom ovog turnira iz prethodne dve sezone, (5) Dominikom Timom. 

Španija se nadala prvom “klasiku” u prestonici posle osam godina, ali ga je kasnije te večeri “otkazao” 20-godišnji grčki teniser pobedom nad petostrukim osvajačem, “kraljem šljake” (2) Rafaelom Nadalom.

NOVAK: OSEĆAM DA SU HRVATI MOJI

stefanos cicipas

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Đoković je u Španiju doputovao sa 11.160, plasmanom u finale stigao do 11.715, dok bi titulom otišao čak na 12.115 bodova pred start Mastersa u Rimu.

Umesto 54. okršaja Srbina i Španca, zakazan je drugi susret Đokovića i Cicipasa od 9. avgusta prošle godine, kada je Grk u osmini finala Mastersa u Torontu naneo povratniku na ATP tron jedini poraz računajući od finala Kvinsa u junu do finala Pariza u novembru.

Ukoliko se revanšira 193 centimetara visokom serveru iz Atine, koji je na putu ka finalu eliminisao i branioca titule (3) Aleksandera Zvereva, Đoković će treći put u karijeri podići pehar pred Madriđanima. Novak je u prethodna dva, 2011. protiv Nadala i 2016. protiv Endija Mareja, izgubio samo set.

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Najprestižniji turnir u Španiji, u vlasništvu rumunskog milijardera Jana Cirjaka, donosi svake godine Madridu prihod od oko 200 miliona evra. Ove sezone mečeve je uživo gledalo 278.110 ljudi.

Beograđanin je odlično počeo 107. finale u karijeri u kojem se bori za 74. titulu, odnosno 33. masters.

Odmah je ušao u teren i preuzeo kontrolu u razmenama, pritom je samo nastavio sa jakim i preciznim servisima iz prethodnih rundi turnira, što je i te kako poremetio Grkove planove iz svlačionice. Novak je na vreme stekao prednost brzim brejkom za 2:0 i laganom potvrdom u narednom gemu, a dok je Cicipas uspeo da pronađe servis kojim je frustirao Nadala sinoć do ponoći, na semaforu je uveliko bilo ispisano 4:1. 

Iako se nije predavao, sa svega 53 odsto osvojenih poena na ubačen prvi servis Cicipas je kao 11 godina mlađi finalista ostao bez šanse da se vrati u meč do vođstva našeg asa od 6:3 i ranih 1:0.

Embedded video

Mutua Madrid Open@MutuaMadridOpen

👊

¡A un set del título!

Con este punto cerró @DjokerNole la primera manga de la final ante Tsitsipas (6-3) #MMOPEN857:24 PM – May 12, 201917 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy



Umorni Cicipas, koji je zbog odluke da nastupi u dublu danas igrao 13. meč tokom 12 dana u Madridu, izvukao je na servis dve brejk lopte za Đokovića pri rezultatu 1:1, ali nije imao kako da se izvuče kada su na 4:4 u drugom setu loptice iz Novakovog riterna počele da mu padaju pod noge.

Od kada je Grk poveo rezultatom 3:4 u drugom setu, samouvereni, tačni i hladnokrvni Novak osvojio je 11 od narednih 13 poena, ali i sam osetio pritisak koji donosi poslednji poen, iako je pred njim bila 74. titula u karijeri. Forhendima je poslao u aut dve vezane meč lopte pri vođstvu 5:4 i treću u prvoj igri “na razliku” na svoj servis od početka finala, ali je tada pronašao prve servise u džepu i “iscrtao” naredna dva poena pred 12.000 ljudi na tribinama “Manolo Santane”.

đoković cicipas

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue



Naš šampion raširenih ruku pozdravio je Špance, pred kojima je prekinuo tri godine dug post u osvajanju titula na zemljanim podlogama, još od trijumfa na “onom” Rolan Garosu iz 2016. kada je kompletirao “Nole slem” i, ispostaviće se, započeo dvogodišnju krizu rezultata i igara.

Nije bio mali broj onih koji su pomislili da je po osvajanju Australijan opena u januaru nastupila nova takva kriza u karijeri jednog od najvećih tenisera svih vremena i najboljeg sportiste na svetu u izboru “Laureus”, utoliko što je Srbin u međuvremenu ostvario skor 5-3 na Mastersima u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu, ali je potom usledilo buđenje u pravi čas i očigledan uspon forme pred selidbu na rimsku i potom parisku šljaku.

Izvor: Mondo.ba


This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!