Nestorović: Za opstanak neophodna pojačanja

Nakon 19 odigranih kola u ovoj polusezoni, fudbaleri Radnika nalaze se na desetom mjestu sa 15 osvojenih bodova. Ostvarili su 3 pobjede, 6 remija i doživjeli 10 poraza, što, kada se detaljnije analizira, svakako predstavlja neuspjeh.
Bila je ovo jedna od najturbulentnijih godina klubu u skorijoj istoriji.


Na početku kalendarske godine, novi – stari trener ponovo je preuzeo klub. Korona je zaustavila šampionat, smjenjen Mladen Krstajić sa čela kluba, a ovo su samo neki od faktora koji su prethodili novoj sezoni u Premijer ligi.


Od početka se vidjelo da će ova polusezona biti teška. Igralo se po sistemu toplo – hladno (malo više hladno) a sve su to pratila i čudna dešavanja u i oko kluba. Pred sam kraj polusezone klub je napustio šef struke Slavko Petrović, a na njegovo mjesto postavljen Darko Nestorović, kome je ovo treći put da staje na kormilo bijeljinskog kluba.
Svjestan je iskusni stručnjak da će se do kraja šampionata voditi borba za opstanak, što je i osnovni cilj, ali, kako kaže, da ne vjeruje u to, ne bi se ni prihvatao ovog posla.

  • “Poslednja četiri kola, koje sam proveo na klupi, pokazali su da ove ekipa ima kvalitet, dosta dobrih igrača, no za opstanak moraćemo promjeniti dosta toga tokom zime. Nekim igračima ćemo se zahvaliti, na njihova mjesta pokušati dovesti adekvatne zamjene kako bi ostavrili osnovni cilj koji smo sebi zacrtali – opstanak. Pobjedili smo Tuzla City, remizirali sa Krupom, bili na pragu pobjede na Koševu, no na kraju ostali i bez jednog boda, a poraženi od Olimpika. Bilo je dosta dobrih stvari ali takođe i niz propusta koje moramo ispraviti do proljeća”, rekao je trener Radnika Darko Nestorović.
    Igrači su trenutno na odmoru do 11. januara , kada je zakazana prozivka a do tada bi se trebalo mnogo toga promjeniti na bolje kako bi Radnik spremno ušao u drugi dio prvenstva. Naravno da će najviše zavisiti od finansijskih sredstava koja budu na raspolaganju Nestoroviću i saradnicima.
  • “Imamo velikih problema na štoperskoj liniji, samo ih je dvojica, a Šubertu ističe ugovor, tako da smo na toj poziciji svakako najdeficitarniji. Imamo veliki broj bočnih fudbalera i njihov broj moramo korigovati. Ovih dana bi trebalo da razgovaram sa čelnicima kluba kako bi znao kako ću nastupiti u narednom prelaznom roku”, ističe Nesotrović.
    Svi igrači su dobili instrukcije o individualnom radu za period dok su na odmoru kako bi spremni došli na pripreme. Pored Šuberta, kojem ističe ugovor u januaru, svi ostali igrači su vezani za klub, minimum do kraja sezone. Ko će sve ostati u klubu znaće se sigurno do početka priprema a do tada bi se trebala znati i neka imena koja bi eventulano pojačala klub.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!