MILICA MIA VUJIĆ TREĆA NA BALKANU (FOTO)

dav

Proteklog vikenda, tačnije od petka do nedjelje u Banja Luci je održano 24 Balkansko prvenstvo za Djecu do 13 godina. Prvenstvo je okuplio 1039 učesnika iz deset balkanskih zemalja, a među njima se našlo i četvoro naših predstavnika koji su svojim rezultatima zaslužili poziv selektora i nastup za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Već prvog dana prvenstva nastupili si svi naši takmičari. Milica Mia Vujić ostvarila je veliki uspjeh osvojivši bronzanu medalju u borbama u kategoriji ml. pionirki (-34kg) .

Vujićeva je u prvom kolu bila bolja od Slovenke da bi u drugom iznenadila i pobjedila možda i glavnu favoritkinju kstegorije predstavnicu Turske. Nakon tog mečs u polufinalu još jedna jako kvalitetna protivnica iz Rumunije, od koje je, iako je cijeli meč imala prividnu nadmoć ipak nepažnjom u poslednjih šest sekundi meča izgubila rezultatom 0:1. U meču za treće mjesto i svoju prvu balkansku medalju čekala je ponovo vrlo kvalitetna protivnica iz Crne Gore koju naša takmičarka pobjedila 1:0.  

Ostali naši reprezentaivci nisu došli do odličja ali su itekako pokazali da spadaju u sam vrh balkanskog karatea. Gavrilović Marija plasirala se u četvrtfinale gdje je nakon nerješenog rezultata na preglasavanje sudija porazena od predstavnice Hrvatske. Ostaje žal za tim polufinalom ali bez obzira Gavrilovićeva je pokazala kvalitet i ostavila jako dobar utisak na sve trenere i selektore.
Za još jedno četvrtfinale izborila se Trifković Marija u kategorji 11 godina (-44kg). Nakon pobjede nad predstavnicom Slovenije, u meču za polufinale protiv predstavnice Srbije samo jedan trenutak nepažnje odvojio ju je od borbi za medalju.

Četvrti naš predstavnik i najmlađi bio je Uroš Poletan kojem je ovo bilo učešće na Balkanskom prvenstvu nastupao je u disciplini kate u kategoriji 8 godina. Poletan je zaustavljen već u prvom kolu od predstavnika Makedonije. 

Prvenstvo je bilo organizovano na najvećem mogućem nivou u svakom aspektu, a za to se pobrinuo Karate savez Republike Srpske uz pokroviteljstvo Vlade Republike Srpske i Grada Banja Luka. 

Prezadovoljni smo nastupom naših takmičara a posebno činjenicom da smo nastavili kontinuitet osvajanja balkanskih medalja u dječijem uzrastu i što svaki put iz naših redova iskoči neko novo ime koje nas obraduje. Sve to govori o kvalitetu naše karate škole i da se u našem klubu podjednako dobro radi, kako sa starijim tako i mlađim kategorijama. Ono što je sigurno i najvažnije da za budućnost netrebamo brinuti.

U ime UO kluba želimo uputiti najiskrenje čestitke našoj Milici Miji Vujić na osvajanju balkanske medalje! Isto tako čestitke na dobrim i zapaženim nastupima upućujemo i ostalim našim predstavnicima, a roditeljima se zahvaljujemo na povjerenju i podršci u realizaciji ovog nastupa!

dav
dav

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!