Mićić iz gradskog budžeta izdvojio 20.000 KM za FK Radnik

Fudbalski klub „Radnik“ je i ove godine uspješno nastupao u takmičenjima na nivou Republike Srpske i BiH – osvojio je sedmi Kup Republike Srpske, četvrti put za redom, a plasman na peto mjesto u Premijer ligi BiH omogućio je drugi izlazak na evropsku fudbalsku scenu u istoriji bijeljinskog kluba.

Povodom ovih uspjeha „Radnika“, danas je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo ovog fudbalskog kluba.

– Neću pretjerati ako kažem da su ovo fantastični uspjesi. Hvala, prije svega fudbalerima koji odlično funkcionišu kao tim, stručnjacima i rukovodstvu, kao i svim drugim koji su doprinijeli ovim rezultatima. U klubu vlada dobra atmosfera i siguran sam da će biti još uspjeha. Cilj nam je da prilikom sledećeg izlaza „Radnika“ u Evropu igramo utakmice u Bijeljini, istakao je gradonačelnik Mićić, podsjećajući da predstoje veliki infrastrukturni radovi na Gradskom stadionu.

Ove godine su obezbijeđena sredstva za postavljanje reflektora na stadionu, a u planu je i izgradnja terena sa vještačkom travom.

– Iz budžeta je za reflektore prvobitno izdvojeno 400.000 konvertibilnih maraka, obezbijedili smo 500.000 KM iz kreditnih sredstava, a očekujemo da ćemo sijalice dobiti od Fudbalskog saveza BiH. Vještačku travu za novi teren ćemo takođe dobiti od Fudbalskog saveza BiH, a naša obaveza je da pripremimo podlogu. Ipak, da bismo dobili licencu za međunarodna takmičenja, moraćemo izgraditi i istočnu tribinu i to planiramo u narednom periodu, najavio je Gradonačelnik Bijeljine.

Govoreći o putu uspjeha u 2019. godini, trener FK „Radnik“ se osvrnuo i na neka pesimistična očekivanja na početku sezone.

– Razuvjerili smo sve koji nisu vjerovali u nas, misleći da ćemo se boriti za opstanak u ligi. Pokazali smo da smo, u poređenju sa nekim klubovima koji imaju veće budžete, sposobni za velike uspjehe i da dostojno predstavljamo Bijeljinu i cijelu Republiku Srpsku. Ukoliko budemo imali sreće u žrijebu za Ligu Evrope, nadamo se da ćemo proći u drugi krug takmičenja, izrazio je svoje očekivanje šef stručnog štaba „Radnika“ Mladen Žižović, najavljujući da je cilj kluba da zadrži sve igrače.

Fudbaler „Radnika“ Slaviša Radović je su u drugom dijelu sezone imali samo dva poraza i ocijenio da će zasluženo iskoračiti u Evropu.

– Što se tiče Kupa RS, cilj nam je bio da ga osvojimo i taj cilj smo ostvarili. Harmonija van terena bitna je za sklad na terenu, mi smo vjerovali kada mnogi drugi nisu. Nadamo se da ćemo izvući lakšeg protivnika i da ćemo proći dalje jer bi to bio veliki uspjeh, kako za nas tako i za Bijeljinu.

Gradonačelnik Mićić je, povodom uspjeha fudbalera „Radnika“, donio odluku da se iz gradskog budžeta izdvoji 20.000 KM za podršku za nastupe u narednom periodu.

Izvor: Gradska uprava

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!