Marin u poslednjoj sekundi vratio Zvezdu na vrh!

Crvena zvezda se žestoko namučila, dobro natopila dres i ipak pobedila u Kruševcu!

Na gostovanju borbenom Napretku, ekipa Vladana Milojevića je “iščupala” trijumf u 97. minutu, udarcem Marka Marina iz slobodnog udarca sa oko 18 metara od gola.

NAPREDAK – ZVEZDA 0:1 (0:0)

Udarcem u bliži ugao Marka Miloševića, najbolji igrač Zvezde sprečio je čuvara mreže Kruševljana da bude heroj meča, iako je pre toga zaustavio sve šuteve gostiju. Sredinom drugog dela žestokog meča, dva puta se zatresao okvir njegovog gola, a nakon toga je i El Fardu Ben prebacio prečku udarcem iz penala.

Ipak, što nisu uspeli ni Milan Pavkov iz peterca i Njegoš Petrović sa distance, uspeo je Marin, u poslednjim trenucima susreta.

Ovim trijumfom, Zvezda se vratila na prvo mesto tabele i zadovoljna otišla na pauzu u prvenstvu. Sa druge strane, Napredak je pred nekoliko hiljada navijača ostavio na terenu sve što je imao, potrošio veliku energiju, ali mu to nije donelo bod.

Ekipa Vladana Milojevića istrčala je na teren stadiona “Mladost” sa ambicijom da se vrati na prvo mesto tabele, u čemu je i uspela. Uoči meča, trener Beograđana napravio je nekoliko izmena, počev od odluke da Zoran Popović stane ispred stativa umesto Milana Borjana.

Pred nekoliko hiljada gledalaca, jedan od derbija kola počeo je “tvrdo”, bez mnogo fudbala.

U prvih pola sata nekoliko igrača se žalilo na povrede, pa je viđeno zaista malo igre. U tom periodu viđena je i sporna situacija, u kojoj je igrač Napretka Miroslav Bjeloš rukom sa leđa udario Bena u toku akcije crveno-belih.

U toj fazi meča, jedino uzbuđenje dogodilo se u šesnaestercu Kruševljana, gde je štoper Beograđana Miloš Degenek zatresao mrežu u devetom minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Ravnopravni meč uzburkan je potom u 32. minutu, kada je Zvezdin krilni napadač Mateo Garsija trčao usamljen ka golu domaćih, a onda ga je stigao štoper Tomislav Pajović i “pokupio” loptu u poslednjem trenutku.

Nekoliko minuta kasnije, Milunović je najpre neuspešno asistirao prerano istrčalom Boaćiju, a u 37. je i lično pokušao da zatrese mrežu, na centaršut Marka Marina iz “slobodnjaka”. Ovog puta, nije “upalila” kombinacija kao protiv Olimpijakosa, iako je to bio snažan udarac štopera glavom.

Zvezdini napadi postali su konkretniji, golman Napretka Marko Milošević imao više posla nego u prvih pola sata, ali je sačuvao mrežu do odmora. Na najvećem iskušenju do pauze bio je u prvom minutu nadoknade, kada je Marin dobro šutirao iz “slobodnjaka” i primorao golmana da boksuje loptu u korner.

Ni posle tog prekida nije bilo promene, pa su ekipe otišle na pauzu sa rezultatom 0:0. Milojević je dočekao nastavak sa jednom izmenom manje, jer je u 31. minutu morao da izvede iz igre povređenog beka Milana Gajića i da uvede sa klupe Radovana Pankova.

Milojević je u nastavku uvodio ofanzivnije izmene, a to je donelo promenu tek u sedmom minutu nadoknade.

Pre svega, ulazak Milana Pavkova razmrdao je goste, stvorio dve šanse u njegovim prvim dodirima sa loptom, ali je mreža ostala mirna. Pogodio je visoki centarfor snažno prečku, a odmah potom je stativu zatresao vezista Njegoš Petrović. Ipak, nije bilo gola.

Meč je postao još uzbudljiviji u 77. minutu, kada je sudija Bojan Nikolić dosudio prekršaj posle Benovog prodora i pada u kaznenom prostoru. Ispred njega je bio Miloš Milovanović, podigao ruke, a Zvezdin ofanzivac je iznudio prvi kontakt da padne, na šta je arbitar pokazao na belu tačku.

Napadali su crveno-beli do kraja, Milošević je branio i čuvao gol sve do sedmog minuta nadoknade.

Marko Marin je preuzeo loptu pri slobodnjaku sa oko 18 metara, gađao u bliži Miloševićev ugao i postavio konačnih 0:1, za Zvezdinu pobedu u utakmici u kojoj su i jedni i drugi završili meč poslednjim atomima snage.

NAPREDAK: Milošević – Aksentijević, Pajović, Milovanović, Spremo – Eskić, Bjeloš – Ožegović, Ivanović, Zec – Kojić.

ZVEZDA: Popović – Gajić (od 31′ Pankov), Milunović, Degenek, Rodić – Petrović, Vulić; – Ben, Marin, Garsija – Boaći.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!