KUP: Sloga promašila penal, pa primila “petardu”

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se danas u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su i u revanš susretu polufinala pobijedili Slogu Gornje Crnjelovo rezultatom 5:0. 

Bordo tim je već u prvom meču riješio pitanje prolaska dalje jer je u gostima slavio sa visokih 4:1. Ipak, trebalo je odigrati i ovaj revanš koji nije baš najbolje počeo za Sarajevo.

Nakon što je Bordo tim stvorio nekoliko prilika u prvom dijelu prvog poluvremena, gosti su dobili penal. Igrao se 33. minut kada se Kovačević poigravao u vlastitom šesnaestercu i skrivio najstrožiju kaznu. Ipak, udarac Matovića je odbranio golman domaćih.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Kazna je stigla samo pet minuta kasnije kada je za domaće pogodio Šofranac. Treba reći i to da je golman gostiju tom prilikom pokazao veliku neozbiljnost jer je bez ikakvog razloga pokušao glavom da odbrani udarac fudbalera Bordo tima.

U nastavku utakmice domaći su do kraja dotukli goste. Prvo je u 51. minuti Dupovac povisio na 2:0, da bi 12 minuta kasnije Kapić upisao svoj prezime među strijelce. Dupovac je svoj drugi gol postigao u 78. minuti, da bi konačan rezultat susreta postavio Šišić u 85. minuti.

Inače, Sarajevo će u finalu igrati protiv Širokog Brijega koji je izbacio TOŠK.

FK Sarajevo: Kovačević, Pidro, Reskić, Dupovac, Šofranac, Kurdić, Šišić, Bekić, Mustafić, Handžić, Kapić.

Sloga: Bodiroga, Matović, Arnautović, Ristić, Macanović, Komarčević, Mihajlović, Hadžikadunić, Benović, Planić.

Revanš susret polufinala Kupa BiH:

Sarajevo – Sloga 5:0

Izvor: sportsport.ba


This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!