Ko će na jadranski tron – Zvezda ili Budućnost?

Prvi meč finalne serije igra se već večeras (19.00) u Beogradu. Ko će do titule šampiona i “vize” za Evroligu?

Veliki ulog je na stolu!


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Crvena zvezda mts i Budućnost odlučivaće o šampionu ABA lige za sezonu 2018/19 i učesniku Evrolige za narednu takmičarsku godinu, drugu godinu zaredom.

Prethodnu dramatičnu seriju, uz mnogo pritužbi na suđenje, dobila je Budućnost rezultatom 3:1, ali malo je sličnosti koje dve ekipe imaju u odnosu na prošli april. Novi su treneri, većina je novih lica u rosteru, ali je želja ista…
Šampion Srbije će već večeras (petak, 19.00, TV Arena Sport) ugostiti Budućnost u prvoj utakmici finala plej-ofa koji se igra po sistemu 2-2-1 i na tri dobijene.

Najbolji tim ligaškog dela sezone (21-1) je u polufinalu prošao Partizan i to bez povređenog plejmejkera Džoa Reglenda koga izvesno neće biti u prva dva meča, a trener Milan Tomić će ponovo pokušati da kompenzuje njegov izostanak igračima koje ima na raspolaganju.

Šef struke crveno-belih pokazao je ove sezone da zna kako da igra protiv Podgoričana pošto je Zvezda dobila svaku od tri utakmice tokom njegovog mandata – i to ubedljivo.

Prvo je u finalu ABA Superkupa u Laktašima slavila 89:75, na prvom gostovanju sezone u Podgorici bili su više nego ubedljivi (87:71), dok ništa slabiji utisak nisu ostavili ni pred svojom publikom krajem decembra (86:72), nakon čega je u trenera promovisan Jasmin Repeša.

Budućnost se u toku sezone pojačavala “gde god je škripalo” tako da u ovom trenutku ima veoma respektabilan tim sa čak osam stranaca, među njima i MVP-a ligaškog dela.

Uspeli su da izbace Cedevitu uprkos tome što nisu imali “domaći teren”, ali hoće još…

Što se tiče Crvene zvezde, iza njih je “mini krizni-period” iz januara, kada su eliminisani iz Evrokupa, dok poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća nije poremetio ekipu pošto su “izbacili” Partizan, naročito dobrom partijom u finalnoj seriji.

Cilj ove sezone je da se vrate na “tron” Jadrana i potpuno su fokusirani na to…

Mnogo povika bilo je i na suđenje, pa vredi napomenuti da će prvi meč u Beogradu suditi Matej Boltauzer (Slovenija), Sašo Pukl (Slovenija) i Tomislav Hordov (Hrvatska).

Izvor: Mondo

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!