Imali dva gola i igrača viška, pa ispali iz Evrope

Fudbaleri Partizana bili su u Hagu nadomak izuzetno važne pobjede na gostovanju AZ Alkmaru u petom, pretposljednjem kolu grupne faze Lige Evrope. Na kraju su uspjeli da sačuvaju samo bod – 2:2.

U petom kolu Grupe L Lige Evrope, Partizan je bio nadomak pobjede na gostovanju AZ Alkmaru, imao je 2:0 i igrča više do 85. minuta a onda je sam sebe slomio nakon dva jeftino primljenog gola koja je domaćin dao sa igračem manje.

AZ Alkmar je agresivno otvorio meč, igrao je presing, vršio pritisak, ali bez konkretne prilike. Partizan je izdržao tih prvih petnaestak minuta i brzom kontrom u 16. minutu poveo golom Takume Asana. Fauliran je Asano na polovini terena, Suma je dodao loptu do Natha koji odlično pronalazi Asana. Japanac se sjajno snašao u kaznenom prostoru i zatresao mrežu.

U 28. minutu, nakon dodavanja golmana, grešku je napravio Kompanjers. Zdjelar je uzeo loptu i brzo je proslijedio do Sejdube Sume koji se našao sam pred golom i rutinski je poslao u mrežu za 2:0.

U nastavku je Partizan dobro kontrolisao napade domaćih, a mnoštvo prilika crno – bijeli su imali od sredine drugog poluvremena kada je AZ krenuo potpuno otvoreno na sve ili ništa.

Ipak, promjene rezultata nije bilo.

Najbolju šansu da dođe do gola AZ je imao u 72. minutu kada je iz blizine iz sve snage Idrisi pogodio prečku.

AZ je ostao sa igračem manje u 83. minutu kada je drugi žuti karton dobo Badu zbog simuliranja prekršaja i pokušaja da iznudi penal.

Od tog trenutka, AZ je u potpunosti preokrenuo stvari u svoju korist i došao do izjednačenja uz dva naivno primljena gola.

Umjesto da završe posao, igrači Partizana naivno su u 88. minutu primili gol.

Drajf je samo potkačio glavom dugu loptu i uhvatio Stojkovića nespremnog, da bi u drugom minutu nadoknade isti igrač ponovo matirao golmana crno – bijelih.

Partizan je remijem u ovom meču eliminisan iz takmičenja i preostaje mu meč sa Astanom 12. decembra u Beogradu. Iz Grupe L u šesnaestinu finala plasirali su se Mančester junajted i AZ Alkmar.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!