FK Zvijezda 09 poziva NK Čelik na sastanak: Borba protiv anomalija u šampionatu

Klub iz Etno sela Stanišići želi Udruženje premijerliigaša

Zvijezda 09 je i dalje zakucana za dno tabele Premijer lige BiH. Imao je tim iz Etno sela Stanišići nekoliko dobrih izdanja, ali do bodova ni tada nije uspio doći, pa ih je u 12 utakmica skupio tek tri.

Međutim, u Zvijezdi 09 smatraju da ekipa nije jedini krivac za loš bodovni saldo, pa su se već nekoliko puta žalili na neravnopravan tretman u domaćem šampionatu.

Slična situacija je i sa Čelikom, čiji navijači odavno upozoravaju na loš status i nepravde prema svom klubu.

Kulminiralo je nezadovoljstvo Čelika nakon sinoćnjeg poraza na Koševu od Sarajeva (2:0). Zeničani su smatrali da su neopravdano ostali sa destoricom, dok je rezultat na semaforu još pokazivao 0:0, pa su pojedini igrači, ali i prvi čovjek kluba Aydin Olgun nakon utakmice javno kritikovali sudiju meča.

Danas je Zvijezda 09 izdala saopštenje u kojem je poručila de uskoro ima zakazan sastanak sa predsjednikom NFSBiH na kojem će razgovarati o neravnopravnom tretmanu u odnosu na druge klubove. Također, premijerligaš iz Etno sela Stanišići jer poručio da u što kraćem roku želi sastanak, prije svega sa NK Čelik, ali i sa ostalim klubovima na kojem bi se razgovaralo o formiranju Udruženja premijerligaša.

Saopšenje FK Zvijezda 09 prenosimo u cjelosti:

“Sa Čelikom o Udruženju premijerligaša

FK Zvijezda 09 u utorak 22.10.2019. godine u FS BiH ima zakazan sastanak sa predsjednikom saveza gdje će se razgovarati o neravnopravnom tretmanu koji naš klub ima u odnosu na druge klubove kao i sporne sudijske odluke koje su bile na štetu našeg kluba, a gdje je javnost upoznata o tome.

Naš klub će u najkraćem roku tražiti sastanak sa NK Čelik Zenica kao i ostalim klubovima koji se takmiče u Premijer ligi BiH kako bi razgovarali o formiranju Udruženja premijerligaša, a sve u cilju institucionalne borbe protiv svih anomalija koje se dešavaju u našem šampionatu.

Najbolji primjer potrebe za osnivanje Udruženja premijerligaša su događaji sa sinoćnje utakmice FK Sarajevo – NK Čelik Zenica kao i sudijske greške koje su se dešavale na našim utakmicama.”

Izvor: Sportsport.ba

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!