Đokovićev trener okorjeli ustaša?!

-Novače, zar si morao za trenera da izabereš dokazanog ustašu, čoveka koji je javno u jednom od najtiražnijih listova na svetu rekao kako bi voleo da ubija Srbe, piše beogradski tabloid Informer u tekstu u kome problematizuje odluku Novaka Đokovića da za trenera angažuje proslavljenog Hrvata, Gorana Ivaniševića.

“NOVAČE, MORA LI TAJ USTAŠA”, piše u naslovu teksta a Informer navodi da je to pitanje koje srpskom teniseru postavljaju navijači širom Srbije, koji su neprijatno iznenađeni Đokovićevom odlukom da angažuje Hrvata Gorana Ivaniševića (47). 

Kako poše Informer, Splićanin je 22. februara 1993. za The New YorkTtimes govorio o tome kako su mu australijski policajci jednom prilikom omogućili da isproba njihovo naoružanje. Tom prilikom, Splićanin je izjavio da je uživao pucajući i da mu je jedino krivo što za metu nije imao “neke Srbe”!?

 – Dali su mi da pucam iz mitraljeza… oh, tako je bio lijep osjećaj… zamišljao sam kako bi bilo lijepo da neki Srbi stoje ispred mene – rekao je Ivanišević, koji je u tom trenutku imao 22 godine.

Informer piše kako na internet stranici NYT i danas crno na bijelo stoji Ivaniševićeva bljuvotina. Hrvatski teniser se do danas nije pokajao ni izvinio zbog svojih sramnih reči. To nije spriječilo Đokovića da Ivaniševića angažuje kao trenera i da izjavi kako mu je on tokom dječačkih dana bio idol.

Informer navodi da srpski as nije želeo da komentariše kritike koje su mu zbog te odluke upućene, pa su njegovi saradnici za Informer poručili da je Novaku najvažnija odbrana titule na Vimbldonu.

– Sve što je imao da kaže povodom angažmana Gorana Ivaniševića za turnir na Wimbledonu Novak Đoković je rekao u svojoj izjavi kojom je najavio njihovu saradnju. Kako je takmičenje počelo, svu pažnju i fokus Đoković je usmjerio na odbranu titule – navode iz Novakovog tima.

Poznati novinar Ratko Dmitrović smatra da je Novak pogrešio što je započeo saradnju sa Ivaniševićem. On je na Tviteru napisao da Hrvat nikad nije kažnjen za svoju izjavu, za razliku od srpskog plivača Milorada Čavića, koji je 2008. otjeran sa Evropskog prvenstva u Ajndhovenu, jer je na pobedničkom postolju nosio majicu sa natpisom “Kosovo je Srbija”.

– Miloradu Čaviću je uništena karijera, neko će reći i život, zbog majice na kojoj je pisalo “Kosovo je Srbija”. Sjećate li se toga, vi koji tužite, kevćete, arlaučete… zbog podsjećanja na žal Gorana Ivaniševića što nije bio u prilici da ubija Srbe. Bijedo ljudska – napisao je Dmitrović.

Nekadašnji glavni urednik “Večernjih novosti” kaže za Informer da mu Ivanišević ne smeta zato što je u pitanju Hrvat, već zbog činjenice da u pitanju osvedočeni srbomrzac.

– Novakova je stvar koga će da angažuje. Sa njim nemam problem, ali imam sa budalom Ivaniševićem, htio sam da podsjetim ko je on. Da je angažovao, na primer, Hrvata Ivana Ljubičića ne bih ništa rekao jer je taj sjajan momak i nije se izjašnjavao politički. Za razliku od Gorana, koji je iznio krajnje šovinističko mišljenje, sa ubilačkim namjerama. Neko će reći “bio je mlad”. Nema reči opravdanja za njega, to je jedan problematičan čovek – zaključuje Dmitrović.  

Informer piše da Đokoviću ovo nije prvi put da pokazuje naklonost hrvatskim sportistima koji su javno iskazivali mržnju prema Srbima. Nekoliko puta je ponovio da je prijatelj sa hrvatskim fudbalerima i navijač njihove reprezentacije, iako su Luka Modrić i ostali igrači tog tima prošle godine posle osvajanja drugog mesta na Svjetskom prvenstvu slavili uz pjesme u kojima se poziva na pokolj Srba.

(BN/Informer)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!