Damir Peco izgubio spor sa FK Radnik

Komisija za status i transfer Opštinskog fudblaskog saveza Bijeljina obacila je kao neosnovan zahtjev Demira Pece koji je tražio raskid ugovora sa FK Radnik.


Komisija se vodila činjenicama da Peco ima važeći ugovor sa Radnikom, do kraja ove sezone, te da je neosnovan njegov zahtjev.


Da podsjetimo, Peco je ovaj zahtjev za raskid, gdje bi napustio Radnik kao slobodan igrač, podnio 13. juna, a zastupao ga je advokat Đuliman Adonis.

Kao razlog zahtjeva za prekid ugovora, navedena je klauzula u ugovoru sa bivšim rukovodstvom kluba koja nije ovjerena kod nadležnih organa.



Podsjetimo da je Prco počeo pripreme sa Radnikom, odradio prvi dio, a pred sam polazak na Zlatibor saopštio je da ne želi da putuje na pripreme i da traži raskid ugovora.

Rukovodstvo FK Radnik odmah je suspendovalo Damira Pecu, a pozvali smo Zorana Sofrenića sportskog direktora, koji je dao izjavu za naš portal oko susprenzije Pece, odnosno spora koji je FK Radnik dobio.

Peco je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Nije prošao pripreme sa ekipom, iako ima važeći ugovor još godinu dana. Neko ga je pogrešno nasavjetovao, da može otići iz kluba kada ode i bivše rukovodstvo. On na osnovu toga ne može otići iz kluba i dobiti raskid ugovora. Kontaktirali i pravne službe N/FS BiH i UEFA i dobili odgovor da je ta klauzula nevažeća, odnosno da treće lice ne može biti vlasnik ugovora. On može biti sklopljen samo izmedju igrača i kluba te nije moguće mišljenje bilo koje treće strane. Žao nam je mladog igrača ali prekršio je klupsku disciplinu i moraće da snosi sankcije” rekao je sportski direktor FK Radnik Zoran Sofrenić i nastavio…


Bez obzira kako se završila ova saga između Demira Pece i Radnika, najveći gubitnik je sam Peco, koji, kako sada stvari stoje, neće igrati do kraja sezone. Naravno i Radnik je oslabljen neigranjem perspektivnog i talentovanog igrača, ali u klubu su se vodili činjenicom da je još pod ugovorom i da iz kluba ne može otići bez obeštećenja.
Iako bi Peco bio od koristi Radniku u ovoj sezoni, klupska disciplina se mora poštovati, a interes FK Radnik je uvijek u prvom planu – zaključio je sportski direktor kluba Zoran Sofrenić.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!