Da li je bijeljinski sport na respiratoru?

Danas je trideset šesti dan kako u Bijeljini ne gledamo mlade sportiste sa ruksacima na leđima kako užurbano i srećno idu na sportske treninge.

Desetog marta donijeta je Naredba iz Ministarstva porodice omladine i sporta o prekidu treninga i takmičenja za djecu do petnaest godina starosti. Nedugo zatim, savezi su obustavili sva takmičenja, kako za omladinske tako i za seniorske klubove.

Danas smo razgovarali sa predstavnicima sportskih klubova iz različitih sportskih grana o stanju u klubovima.

Sportski radnici saglasni su da je zdravlje na prvom mjestu i da niko ne smije da ugožava zdravlje sportista.

Ako uzmemo u obzir da većina djelatnosti ne radi, onda ni sportski klubovi nisu u boljoj situaciji.

Međutim, niko od zvaničnika Gradske uprave Bijeljine kao ni republičke vlasti nije spomenuo ovu kategoriju i kako da se istima pomogne u narednom periodu.

Poznato je da klubovi imaju svakodnevne troškove. U većini klubova, osim u seniorskim, osnovni izvor finansiranja su članarine koje se prikupljaju od članova. Članarinama se plaćaju svi troškovi (zakupi sala, kancelarija, plate trenerima, kotizacije i slično), a poznato je da su sportski klubovi prestali sa radom početkom marta mjeseca i da su prihodi prestali, a rashodi nastavljani.

Ako se uzme u obzir trenutna epidemiološka situacija i da škole neće krenuti sa radom, a znamo da su škole usko vezane za trenažni proces u klubovima, onda dolazimo do zaključka da će sportisti, sportski radnici kao i klubovi još neko vrijeme biti udaljeni od sporskih terena.

Ovoj kategoriji potrebna je pomoć grada i države da se prevaziđu finansijski problemi sa kojima se klubovi susreću, a uistinu, ovo će potrajati još par mjeseci.

Klubovi se priključuju na respiratore, a ako se pomogne njima, oni će vrlo lako pomoći djeci i uključiti ih ponovo u sport i vratiti zdravom načinu života.

Izvor: MojaBijeljina.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!