BIJELJINKE U IZRAELU: Sofija Krajšumović i Valentina Šakotić opravdavaju svoje mjesto u ženskoj A reprezentaciji BiH

Prvi gol za reprezentaciju BiH, postigla je naša sugrađanka sedamnaestogodišnja Sofija Krajšumović

Ženska A fudbalska reprezentacija BiH, imala je priliku da jednu od svojih utakmica za kvalifikaciju za Evropsko prvenstvo 2020. godine odigra u Izraelu, gdje su i odnijele pobjedu rezultatom 3:1.

Utakmica je trebala biti održana u Tel Avivu, međutim, zbog njihove sigurnosti, utakmica je odigrana na stadionu Makabi Haife. U ekipi BiH i Bijeljina je imala svoje predstavnike, dvije fudbalerke u stalnoj postavi reprezentacije BiH Valentinu Šakotić i Sofiju Krajšumović, kao i trenera ženskog fudbalskog tima „Radnik“ iz Bijeljine, Dragana Jeftića, koji je bio u svojstvu asistenta u stručnom štabu.

Dragan Jeftić

„Prvi gol za reprezentaciju BiH, postigla je naša sugrađanka sedamnaestogodišnja Sofija Krajšumović, koja je ujedno i najmlađa fudbalerka u timu. Ovo joj je bila treća utakmica koju je igrala za reprezentaciju. Trenutno se nalazimo na trećem mjestu na tabeli sa osvojenih 9 bodova, ispred nas Danska i Italija. Imamo odličnu ekipu i puno nade polažemo u naš podmladak koji to i opravdava, tako da možemo da se nadamo i boljem rezultatu. Do kraja kvalifikacija ima još pet utakmica, a samo prve dvije ekipe se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo“, rekao je Jeftić za portal „Dešavanja u Bijeljini“.

Izvor: desavanjaubijeljini.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!