Bijeljina ima juniorskog atletskog prvaka Bosne i Hercegovine

Proteklog vikenda u Sarajevu održano je atletsko pojedinačno prvenstvo BIH za juniore. Na ovom prvenstvu učešće ne uzeo i prošlogodišnji prvak Alesandro Manojlović koji je naš sugrađanin inače član AK “Zvornik”.

Prvog dana prvenstva nastupio je u disciplini 110m prepone u veoma jakoj konkurenciji osvojio prvo mjesto i sasim tim odbranio naslov prvaka BIH čiji je vlasnik posljednje tri godine.

Drugog dana prvenstva nastupio je u disciplini 400m prepone gdje je takođe osvojio zlatno odličje i ovoj disciplini odbranio naslov prvaka BIH. Treba istaći da je ovo prvenstvo održano u veoma teškim uslovima za takmičare jer je dnevna temperatura u Sarajevu iznosila 38° celzijusa.

-Prije svega bih istakao da je bilo veoma naporno istrčati dvije jake trke u dva dana, što zbog jake konkurencije tako i zbog velike sparine i visoke temperature, što nije spriječilo našeg perspektivnog atletičara i jednog od najboljih preponaša u državi da pokaže svima da mu je mjesto u vrhu BIH atletike- izjavio je u razgovoru trener Momčilo Mandić.

-Dva pretopla takmičarska dana iza mene, uz svu vrelinu imao sam i jaku konkurenciju koja mi je disala za vratom u obje trke. Uspio sam da se izborim sa svim “protivnicima” i osvojim dva prva mjesta. S obzirom da završavam juniorsku kategoriju, želja mi je bila da ostavim pečat u toj konkurenciji i osvojim dvije zlatne medalje. Mnogo mi je drago da sam uspio da ostvarim sve ovo do sada, već narednih dana idem dalje i jače za nove pobjede- izjavio je za naš portal Alesandro.

MojaBijeljina.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!