Servisne informacije za 29. april 2019. godine

Bijeljina: Svježije sa pljuskovima i grmljavinom

U Republici Srpskoj pretežno oblačno i svježije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz intenzivnije pljuskove u zapadnim i sjevernim krajevima. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 9, najviša dnevna temperatura vazduha do 14 stepeni.

Ujutro oblačno sa kišom u većini krajeva. Tokom dana zadržava se pretežno oblačno i svježije vrijeme sa čestom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz mjestimično obilnije padavine u zapadnim i sjevernim krajevima. Кoličina padavina od 15 do 30 mm, lokalno na sjeveru i zapadu do 50 mm. Vjetar slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni, u Hercegovini umjeren jugozaapadni i zapadni. Minimalna temperatura vazduha od 4°C do 8°C, na jugu i sjeveru do 11 °C, a najviša dnevna od 9°C do 15°C, u planinama od 7°C.

Stanje na putevima:

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros klizavi, a na većini dionica u kotlinama, uz rijeke i preko prevoja slabija magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. 

Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog sanacije odrona. 

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, zbog čega je saobraćaj izmijenjen. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac saobraća se jednom trakom, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani. 

Zbog deminiranja na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, opština Brod, biće privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je i izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo. 

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka/Rebrovac/-Čelinac, a odvija se naizmjenično jednom trakom. 

Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

U toku su i radovi na vijaduktu Bojnik, na dionici A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, zbog čega vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom. 

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj i putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, a teretna vozila iznad sedam tona ukupne mase putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Zbog radova u tunelu Vranduk dva, na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, formiraju se duže kolone u oba smjera. 

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja saobraćaj je zatvoren za teretna vozila i autobuse zbog bezbjednosnih razloga. 

Na području Republike Srpske, povodom Vaskrsa, do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa. 

Prevoz eksplozivnih materija do ponoći je zabranjen i na području Federacije BiH.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!