Servisne informacije za 21. april 2019. godine

Bijeljina: Sunčano i prijatno toplo vrijeme

U Republici Srpskoj zadržava se stabilno, sunčano i prijatno toplo vrijeme. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 8, najviša dnevna temperatura vazduha do 22 stepena.

Ujutro pretežno vedro, a tokom dana sunčano uz lokalno malu oblačnost i toplo vrijeme. Vjetar slab i promjenljiv tokom dana. Minimalna temperatura vazduha od 2°C do 6°C, na jugu oko 10°C. Najviša dnevna temperatura od 16°C do 20°C, na sjeveru i jugu i sjeveru do 23°C, u planinama od 13°C.

Stanje na putevima:

Saobraćaj se jutros na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, ali se tokom dana zbog Međunarodne biciklističke trke očekuju povremene obustave na dionicama magistralnih puteva na relaciji Drugovići-Prnjavor-Derventa-Srbac-Gradiška-Laktaši-Banjaluka, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.
U periodu od 9.30 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan na dionicama magistralnih puteva Drugovići-Prnjavor-Derventa-Bijelo Brdo-Srbac-Mali Razboj LJevčanski-Nova Topola-Laktaši-Klašnice-Banjaluka. 

Povodom katoličkog praznika Uskrsa na području FBiH do ponoći je na zabranjen prevoz eksplozivnih materija. 

Zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici izmjenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo. Predviđeno je da radovi traju do kraja godine. 

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na magistralnom putu Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu na području opštine Modriča, zatim na dionici od Klašnica do Šargovca zbog izgradnje sobraćajnice za Zalužane, te od Banjaluke do Čelinca i Kotor Varoša, kao i na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku gradnja staza za pješake. 

Izmjene saobraćaja su aktuelne i na auto-putevima Gradiška-Banjaluka i “9. Januar” od Banjaluke do Doboja zbog izgradnje naplatnih stanica Čatrnja i Mahovljani. 

Jednim kolovoznom trakom zbog klizišta vozila prolaze na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

I dalje je u Trnu na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu. 

Na području Banjaluke danas će zbog održavanja različitih manifestacija dolaziti do obustava i izmjena u odvijanju saobraćaja. 

U FBiH se jednom trakom naizmjenično saobraća na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Sarajevo sjever zbog radova na vijaduktu Bojnik. 

Zbog radova u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Ustiprača-Goražde, Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću, kroz Neum, Kladanj-Podpaklenik, Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva u Tasovčićima. 

Na graničnim prelazima jutros se na prelazak granice ne čeka duže od 30 minuta nakon velikih gužvi tokom prethodne noći. 

Granični prelazi Novi Grad-Dvor i Ivanica-Gornji Brgat otvoreni su za putnički saobraćaj, dok je iz bezbjednosnih razloga zatvoren saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja. 

AMS podsjeća vozači koji kreću na put van granica BiH da sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj. 

Vozačima se savjetuje da prije polaska na putovanje provjere trenutno stanje saobraćaja na ovim prelazima i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!