Servisne informacije za 14. april 2019. godine

Bijeljina: Promjenljivo oblačno i suvo

U Republici Srpskoj će preovladavati promjenjljivo do pretežno oblačno, manje svježe i pretežno suvo. I dalje povremena kiša i po koji popodnevni pljusak, ali rijeđe nego prethodni dan. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 5, najviša dnevna temperatura vazduha do 14 stepeni.

Ujutro na sjeveru, zapadu i istoku oblačno, moguća slaba rosulja, a magla oko rijeka i u kotlinama. U većini predjela promjenjljivo do pretežno oblačno i suvo. Tokom dana promjenljivo oblačno i uglavnom suvo, a samo na sjeverozapadu i istoku moguće ponegdje slaba kiša. Poslepodne na jugu zbog nestabilnosti po koji pljusak a moguća je i grmljavina. Prema večeri po koji pljusak i na sjeveru i istoku. U noći raslojavanje oblaka uz promjenjljivu oblačnost, te suvo. Vjetar slab do umjeren, tokom dana pojačan sjeveroistočni. Minimalna temperatura vazduha od 3°C do 8°C, na planinama od -2°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 10°C do 15°C, na jugu i stepen dva viša, u planinama od 7°C.

Stanje na putevima:

 Na magistralnom putu između Brčkog i Lončara kroz naselje Gorice danas će zbog asfaltiranja biti obustavljen saobraćaj, a alternativni pravcci su lokalni putevi Marković Polje-Laništa i Ulice-Grbavica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Saobraćaj će biti obustavljen od 9.00 do 15.00 časova, a vozačima se savjetuju da voze oprezno i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog radova saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Bileća-Podosoje, gdje je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže, zatim na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, na magistralnom putu koji prolazi područjem opštine Modriča, te na regionalnim putnim pravcima Bušletić-Modriča, Derviši-Klašnice dva i Obudovac-Lončari. 

Režim saobraćaja izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka i “9. Januar” Banjaluka-Doboj, gdje je u toku izgradnja naplatnih stanica. 

Jednom trakom saobraćaj se odvija magistralnim putem Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, te od Banjaluke prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu. 

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Na području Banjaluke izmjene i obustave saobraćaja aktuelne su u ulicama gdje se izvode radovi.

U FBiH zbog radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik na dionici auto-puta Vlakovo-Jošanica saobraća se usporeno-jednom trakom. 

Na ulazu u Bugojno zbog rekonstrukcije mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu prema Novom Travniku. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona i dalje ide putnim pravcem Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Zbog radova u tunelu Vranduk dva vozila saobraćaju jednom trakom na tom dijelu magistralnog puta Zenica-Nemila. Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Semizovac-Vogošća na ulazu u Vogošću, zatim putem koji prolazi kroz Neum, te na putnim pravcima Kladanj-Podpaklenik i Teslić-Karuše. 

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. 

I dalje su zabrane saobraćaja na graničnim prelazima Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor, ali je omogućen prelazak pješaka i biciklista. Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja. 

Iz AMS-a podsjećaju da su puštene u rad video kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS-a upoznaju sa stanjem saobraćaja na tim graničnim prelazima. 

Vozači koji kreću na put van granica BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na deset graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj. 

AMS poziva vozače da prije polaska na putovanje van granica BiH preko ovih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz. 

Vozačima na svim putnim pravcima preporučuje se da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!