Vuković :”Gradonačelnik govori neistine”

Povodom izjava gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića u vezi sa izgradnjom sportske sale u područnoj Osnovnoj školi u Patkovači, na adresu portala Bijeljina danas stiglo je reagovanje i demant direktora ove obrazovne ustanove, Dejana Vukovića.

“Zahvalan sam Vam što mi dajete priliku da se obratim javnosti i iznesem probleme naše škole i naših učenika. Nekima je zasmetalno to što pričamo o istini i očigledno je da su očekivali da ćutim. Nimalo nije zahvalno, niti prijatno umiješati se u poslove moćnih ljudi, ali kada vidite da bi djeca mogla ostati bez onoga što im pripada, i kada znate da je iza vas istina i pravda, onda se i ne obazirem na lične posljedice i prijetnje”, navodi Vuković.

Vuković podsjeća da je ova škola prije godinu dana dobila donaciju za izgradnju fiskulturne sale od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u iznosu od 250.000 evra i ta sredstva su već od aprila mjeseca prošle godine na raspolaganju. “Gradska uprava raspolaže ovim sredstvima i sve potrebne radnje oko izgradnje povjerene su Gradskoj upravi. Škola je samo korisnik ovog prostora i nema nikakav uticaj na izgradnju.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Odgovorno tvrdim da mene kao direktora niko nije konsultovao po pitanju dimenzija sale, izgleda, niti bilo kakvog uređenja oko sale. Nijedan zvaničan sastanak nisam imao kada je u pitanju izrada projekta , osim što sam na vlastitu inicijativu tražio kopiju skice sale koju su planirali raditi.

Gnjev gradonačelnika je nastao kada su procurile informacije o cijeni sale koju je Gradska uprava poručila, a posebno informacija da između 100.000 i 200.000 maraka košta uređenje prostora oko sale. Ponovo kažem i odgovorno tvrdim da nikada nisam postavljao zahtjev uređenja prostora oko sale (tražim pisani trag o tome ili njihov poziv na bilo kakav sastanak pa i pisanu najavu da se sastanemo)”, kategoričan je direktor OŠ “Jovan Dučić”. Vuković navodi da dvorište školi uređuju sopstvenim snagama, zajedno sa učenicima i roditeljima sa kojima imaju izvanredno dobru saradnju.

Svima je bilo čudno kako izgradnja naše sale košta toliko mnogo, a izgradnja drugih, sličnih je koštala mnogo manje. “Primjera radi, sala u Dvorovima istih dimenzija i sala u Batkoviću, prema mojim saznanjima koštale su oko 350.000КM, a sala JU OŠ „Vuk Кaradžić” je koštala oko 750.00КM , a ona je izrazito veća. Istina je, u naš projekat su uvrštene dvije učionice iznad svlačionica. Laik vidi da su cifre ogromne. Кako sam uvidio da nas je Gradska uprava dovela u ćorsokak tim što je izradila projekat mnogo skuplji od sredstava kojima raspolažu i bojaznosti da naša djeca, pa i buduće generacije, neće osjetiti velikodušnost predsjednika Vučića, ja sam u svrhu transparentnosti o ovom upozano školski odbor, roditelje i Кabinet presjednika”, dodaje on.

Vuković kaže da je to izazvalo revolt gradonačelnika jer se o ovim stvarima trebalo ćutati. “Tražim od gradonačelnika da iznese dokaze i tvrdnje koje je iznio u javnost i pokaže dokument u kome sam bilo kakve zahtjeve tražio po pitanju izgradnje sale, osim što godinama dopisima tražimo da nam se pomogne kod proširenja učioničkog prostora. Optužbe i prebacivanje odgovornosti za njihov nemar apsurdno je i neodgovorno tražiti u meni i tome da sam ih ja „nagovorio” da prave preskupe projekte. Tražim od gradonačelnika da utvrdi čijom krivicom i namjerom je došlo do porudžbe projekta koji je skupo plaćen, a za koji ne postoje sredstva za realizaciju” stoji u dopisu direktora Vukovića.

Vuković tvrdi da iza svojih riječi odgovorno stoji i da će se i dalje boriti za dobrobit djece, naselja Patkovača i ustanove na čijem sajem čelu, bez obzira na prijetnje gradonačelnika o smjeni.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!