Vlada Srbije odobrila 9,3 miliona evra za projekte u Srpskoj

Vlada Srbije danas je dala saglasnost da se Republici Srpskoj upute finansijska sredstva u iznosu od 9,3 miliona evra radi realizacije započetih projekata u raznim oblastim.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]


Realizacija projekata započeta je u okviru mehanizma saradnje Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Srbije i Republike Srpske, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja, najvjerovatnije u Etno-selu “Stanišići” kod Bijeljine, biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz FBiH gdje je većinsko srpsko stanovništvo sa zvaničnicima Srpske i Srbije.

Ističući da će Srbija kao pomoć za razne projekte u Srpskoj izdvojiti 9,3 miliona evra, umjesto ranije dogovorenih oko 8,5 miliona evra, Višković je rekao da bi na sastanku trebalo da bude riječi o realizaciji dosadašnjih projekata i daljoj saradnji u realizaciji budućih projekata za koje se prave planovi.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.

Izvor: srpskainfo.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!