Tehnička škola “Mihajlo Pupin” najbolja u BiH u izboru Mreže savjeta učenika

Mreža vijeća učenika u Bosni i Hercegovini izabrala je najboljeg srednjoškolca, profesora/icu i školu u Bosni i Hercegovini.

Na konkurs koji je raspisan u okviru ovogodišnje kampanje “Želimo znati – kada će svjetlo zasjati” stigle su prijave iz cijele Bosne i Hercegovine.

Kroz konkurs su traženi vrijedni ljudi koji neće dozvoliti da se ugasi svjetlo koje obasjava Bosnu i Hercegovinu, što je i cilj ovogodišnje kampanje koju provodi Mreža. Najboljeg srednjoškolca, profesora/icu i školu izabralo je rukovodstvo Mreže savjeta/vijeća učenika u BiH kojeg čine predsjednici kantonalnih, županijskih, regijskih mreža vijeća učenika.

Kada je u pitanju izbor najboljeg srednjoškolca, u tom procesu priliku su imali učestvovati svi srednjoškolci iz BiH glasanjem preko mresVUBiH facebook stranice.

Najbolji srednjoškolac u BiH je Kenan Suljić učenik Medicinske srednje škole Tuzla, najbolja profesorica u BiH je Jasmina Nikšić iz Elektrotehničke škole Mostar, a najbolja škola je Tehnička škola “Mihajlo Pupin” Bijeljina.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!